- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marele anunț pentru români în 2024: când se va finaliza marea recalculare a pensiilor

04 Mar, 08:56 • Bumbeneci Diana
Președintele CNPP a anunțat când se finalizează marea recalculare a pensiilor. Mii de pensionari vor primi bani mai mulți.
Marele anunț pentru români în 2024: când se va finaliza marea recalculare a pensiilor

Sunt vești noi pentru pensionari. Șeful Casei de Pensii a anunțat când va fi gata recalcularea pensiilor și că în proporție de peste 90% din dosarele de pensii au fost înregistrate în sistem.

Când vor fi gata recalculările din sistemul de pensii

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu a transmis că o dată cu publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare pentru noua lege a pensiilor, va fi semnat contractul pentru softul care va efectua recalcularea pensiilor. Dosarele de pensie au fost deja reintroduse deja în sistem în proporție de peste 90%, iar în baza noului soft, toate Casele de Pensii vor efectua recalcularea.

Șeful Casei de Pensii a mai ținuț să transmită în acest context că nici o pensie nu va scădea, iar în cazul pensiilor mici se vor înregistra creșteri semnificative.

Vezi pe această temă și: S-a dat ordin în România! Șeful Casei de Pensii, anunț pentru aproape 5 milioane de pensionari

Daniel Baciu, despre pensii
Daniel Baciu, despre pensii

„În perioada următoare vom semna contractul subsecvent cu firma care asigură mentenanța sistemului informatic integrat al Casei Naționale de Pensii care prevede realizarea softului informatic necesar recalculării pensiilor conform noii legi.

Avem o certitudine clară care era stabilită deja prin lege și anume faptul că nici o pensie nu va scădea în urma recalculării, majoritatea pensiilor vor avea creșteri, unele chiar substanțiale, aici mă refer la pensiile mici cu un stagiul de cotizare mare”, a transmis Daniel Baciu pe Facebook.

Și Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut declarații pe acest subiect. Oficialul a anunțat că unii români ar putea avea o creștere și de 80% la pensie, după recalculare.

„Vor fi români care vor avea poate o creștere de 80%, depinde de cele trei elemente esențiale pe baza cărora se calculează numărul de puncte. Punctele contributive, punctele necontributive și punctele de stabilitate”, a spus aceasta.

În România, cei mai avantajaţi sunt pensionarii cu peste 25 de ani în muncă care vor primi aşa zisele puncte bonus pentru fiecare an suplimentar. Recalcularea pensiilor va trebui finalizată în august 2024, iar de la 1 septembrie legea va intra în vigoare.

Vezi și: Vestea zilei de la MADR. Se acordă plăți în valoare de 1,5 miliarde de lei pentru o categorie de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult