- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi a anunțat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023. „A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%”

07 Nov, 10:42 • Gabriela Andreescu
Ministrul Muncii, Marius Budăi, vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre evoluția pensiilor în anul 2023. Oficialul de la Ministerul Muncii a anunțat procentul cu care vor crește pensiile românilor, începând cu anul viitor
Marius Budăi a anunțat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023.  „A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%”

În intervenția sa de la Romania TV , Marius Budăi a vorbit despre scenariile care sunt discutate de autoritățile competente în ceea ce privește majorarea pensiilor.

Oficialul român a declarat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023. Primul scenariu ar presupune creșterea pensiilor cu 10% + sprijin pentru cei mai săraci pensionari pentru iarnă, respectiv majorarea pensiilor cu 15% pentru toți pensionarii.

„Noi, PSD, nu ne-am schimbat opțiunea. Am spus din august că se impune o majorare de cel puțin 10%. A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%, aici vorbit despre cei cu contributivitate.”  a spus Marius Budăi în cadrul emisiunii TV.

Ministrul Muncii a vorbit și despre faptul că reprezentanții PSD în cadrul coaliției de guvernare iau în considerare si o serie de măsuri de sprijin pentru populație, în special pentru categoriile dezavantajate:

„Vorbim despre o majorare de 10% și pentru iarnă să sprijinim categoriile vulnerabile. Suntem în dezbateri, pe ultima sută de metri a bugetului pentru 2023. Trebuie ca aceste majorări să meargă cu alte măsuri (…), prețurile din energie, protejarea locurilor de muncă,” a mai spus oficialul român.

 Marius Budăi a anunțat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023
Marius Budăi a anunțat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023

Marius Budăi a mai spus că bugetul pe anul viitor este aproape de finalizare, iar în momentul în care va avea datele finale va informa publicul

„Voi rămâne echilibrat și am să fac anunțul final prin intermediul liderilor coaliției. Suntem pe final cu construcția bugetului și când îl vom depune în primă lectură, în guvern, se va regăsi și suma de bani, cu majorarea punctului de pensiile și intențiile pentru perioada de iarnă”, a declarat Budăi, la România TV.

Ministrul Muncii a mai declarat că preferă varianta în care toate pensiile cresc cu 10%, iar cei care încasează pensii de sub 2.200 de lei să primească un ajutor pentru achitarea facturilor la energie, de la guvern.

„Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile. Suntem obligați să implementăm această solidaritate socială, pentru a ieși într-un mod cât mai bun din această iarnă”, a transmis ministrul.

„Pensiile vor fi majorate prin majorarea punctului de pensie”, a conchis oficialul Guvernului Ciucă.

Citește și: Ministrul Muncii, Marius Budăi, expune prejudiciul cauzat de Cîțu, Turcan și Ghinea: ‘Atât i-au iubit pe cetățenii români că au spus că trebuie să fie săraci pe următorii 50 de ani’

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult