- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi a anunțat când se va lua, în sfârșit, o decizie asupra procentului de majorare a pensiilor. „Maximum o săptămână şi jumătate, când se vor adopta bugetele în Guvern”

13 Nov, 23:58 • Gabriela Andreescu
Mult-vehiculatul procent de majorare a pensiilor și data la care se va lua o decizie în acest sens au fost subiecte îndelung speculate în ultima perioadă. Marius Budăi, ministrul Muncii, a intervenit în cadrul unei emisiuni TV pentru a pune capăt unora dintre aceste speculații
Marius Budăi a anunțat când se va lua, în sfârșit, o decizie asupra procentului de majorare a pensiilor. „Maximum o săptămână şi jumătate, când se vor adopta bugetele în Guvern”

Marius Budăi a intervenit duminică seară în direct la România TV şi a explicat din nou ce se întâmplă cu majorările pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Întrebat de Andreea Creţulescu despre decizia Coaliţiei cu privire la un procent, ministrul Muncii a evitat un răspuns tranşant şi a criticat colegii de dreapta din coaliția guvernamentală.

„În spaţiul public, apare acea licitaţie de procente. Colegi de-ai noştri de pe partea dreaptă licitează cu procente. Anul trecut, când nu era nicio criză energetică, când nu era război la graniţă, ne explicau de dimineaţa până seara cum NU se pot majora pensiile, salariile minime, alocaţiile şi aşa mai departe. Acum, licitează cu procente. Eu cred că putem să licităm cu multe, dar în niciun caz cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri, a declarat Marius Budăi în cadrul emisiunii „România la raport”.

Ministrul Muncii a dat asigurări că pensiile vor fi majorate, iar data la care se va lua o decizie asupra procentului acestei majorări va fi cea la care vor fi adoptate bugetele, in cadrul unei ședințe a Guvernului:

„Decizia finală se va lua în maximum o săptămână şi jumătate, când se vor adopta bugetele în Guvern. Este clar că va fi o majorare, este clar că vor fi pachete de sprijinire socială, se estimează a fi o iarnă grea pentru că noi, social-democraţii nu vrem să lăsăm pe nimeni la marginea societăţii”, a mai spus Marius Budăi.

Marius Budăi a anunțat când se va lua, în sfârșit, o decizie asupra procentului de majorare a pensiilor
Marius Budăi a anunțat când se va lua, în sfârșit, o decizie asupra procentului de majorare a pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a acuzat sâmbătă „politicieni de dreapta”, despre care spune că „licitează cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri”, el referindu-se la declaraţiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile, de anul viitor.

„În acest an, când am fost delegat de Marcel Ciolacu să prezint viziunea PSD-iştilor pentru a veni în sprijinul oamenilor, spuneau că nu se pot majora pensiile cu 10% şi că ”Demisia, Budăi”! Acum licitează. Acum licitează cu ce? Cu sărăcia oamenilor, cu nevoile părinţilor şi bunicilor noştri, cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri şi parcă ar fi – unii din ei sunt în opoziţie, alţii sunt la putere – parcă ar fi vrut ei să dea mai mult, dar nu vin cu soluţii”, afirmă Budăi.

Citește și: Unii pensionari trăiesc în sărăcie lucie, alții se lăfăie în bani. În octombrie, 1,145 milioane au supraviețuit cu pensii sociale în timp ce 90.627 de pensionari au încasat peste 5.000 de lei

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult