- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 10-12 februarie. ANM anunță cum va fi vremea în toată țara

10 Feb, 08:03 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au transmis cum va fi vremea în acest weekend. În mai multe zone se vor înregistra temperaturi scăzute și precipitații mixte.
Meteo 10-12 februarie. ANM anunță cum va fi vremea în toată țara

Conform meteorologilor de la ANM, sâmbătă, valorile de temperatură vor fi mult mai mari decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în sudul, estul și parțial în centrul țării, iar în rest va fi mai mult noros. Va ploua slab în Maramureș, Banat, Crișana, local în Transilvania și izolat în Moldova, iar noaptea pe arii restrânse și în Oltenia și nord-vestul Munteniei.

La altitudini mari la munte, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă (rafale de 80…90 km/h), dar local și în vestul, nord-vestul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, cu valori mai mici în estul Transilvaniei.

Meteo București

Valorile termice se vor situa mult peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 12 și 21 de grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, cu cele mai mari valori în sudul Munteniei și în Dobrogea. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, local în vest, nord-vest și sud și izolat în centrul țării, iar la altitudini mari la munte, trecător vor fi precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali, dar și în Banat, Crișana, Maramureș și local în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare (viteze de 35…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi în continuare semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă, deși valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul anterior, îndeosebi în sud-vest, însă aria de nebulozitate și ploi se va extinde treptat, cuprinzând majoritatea regiunilor. Îndeosebi din orele amiezii, vor fi ploi din ce în ce mai frecvente, mai ales cu caracter de aversă și izolat se vor semnala descărcări electrice, exceptând sud-estul unde va ploua pe suprafețe mici.

În cursul nopții, în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Pe alocuri -cu probabilitate mai mare în dealurile sudice și la munte- se vor acumula cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi în continuare semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și, din orele după-amiezii, temporar vor fi ploi, mai ales averse și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de până la 40…45 km/h). Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Ai mai putea citi: Se dau 16.500 de lei GRATIS pentru români. Cum poți primi banii de la Guvern

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult