- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 13-15 februarie. ANM anunță ploi și ninsori în mare parte a țării

13 Feb, 08:22 • Bumbeneci Diana
Se întorc ninsorile în România. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 13-15 februarie.
Meteo 13-15 februarie. ANM anunță ploi și ninsori în mare parte a țării

Conform meteorologilor de la ANM, marți, pe teritoriul țării, vremea se va răci față de zilele precedente, mai accentuat în vestul, centrul și nordul teritoriului, însă valorile termice se vor situa în continuare peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări. Va ploua în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, unde se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp, iar izolat de 30…35 l/mp.

Noaptea, trecător în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte. La altitudini mai mari de 1500 m, în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, îndeosebi pe parcursul zilei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Ploi, în general de 5…10 l/mp, se vor semnala pe arii relativ extinse și în restul regiunilor, iar în Carpații Occidentali, în zona înaltă treptat vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, dar se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60…80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 15 grade, iar minimele între -2 și 7 grade. Izolat vor fi condiții de ceață, mai anunță meteorologii.

meteo
meteo

Meteo București

Valorile de temperatură vor continua să scadă ușor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua mai ales după-amiaza și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice vor continua să scadă, însă în majoritatea zonelor pe parcursul zilei se vor menține peste mediile climatologice ale perioadei, iar noaptea se vor apropia de acestea îndeosebi în regiunile intracarpatice; astfel, cele maxime se vor încadra între 3 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 3 grade. În jumătatea de est a teritoriului, înnorările vor fi persistente, iar în celelalte zone, cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va degaja treptat.

Vor fi precipitații în general slabe -predominant ploi pe alocuri în sudul și în estul țării, mixte pe arii restrânse în centru și fulguieli la munte; în celelalte zone, precipitații trecătoare vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile estice și sud-estice, în extremitatea de sud-vest, precum și în zona montană înaltă, cu rafale în general de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

Meteo București

Procesul de răcire a vremii va continua. Cerul va fi mai mult noros, trecător va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade și cea minimă va fi de 2…4 grade.

Ai mai putea citi și: Ajutor în valoare de 80 de milioane de euro pentru TAROM. Sorin Grindeanu: „Aici vorbim de acel plan acceptat de Comisia Europeană de restructurare a Tarom-ului”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult