- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 14-20 octombrie. Scad drastic temperaturile în România

13 Oct, 18:23 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță cum va fi vremea la noapte, dar și în acest weekend. Temperaturile scad din nou în cea mai mare parte a țării.
Meteo 14-20 octombrie. Scad drastic temperaturile în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la noapte, cerul va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa de la 1…2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până spre 15…16 grade în Dealurile de Vest. Noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață, cu precădere în centrul țării.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 7…11 grade.

Meteo sâmbătă

Vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade. Cerul va fi variabil în sud-est și mai mult senin în rest, iar spre sfârșitul nopții se va înnora treptat și în nord-vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe alocuri și în Banat, Crișana și Moldova. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

În București

Vremea va fi deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie, astfel că temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Meteo duminică, în țară

Vremea se va răci semnificativ în vestul, nordul și parțial în centrul țării, unde și nebulozitatea se va extinde treptat și va ploua. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în continuare mult peste cele caracteristice datei, iar cerul, variabil ziua, va avea înnorări noaptea când local va ploua.

Cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate, iar în zona montană înaltă, în a doua parte a intervalului, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și în zonele joase de relief, cu precădere cele din sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra în marea lor majoritate între 4 și 14 grade. Dimineața, pe alocuri, va fi ceață.

Meteo București

Vremea se va menține deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 27…28 de grade și o minimă de 11…14 grade. Cerul, variabil pe parcursul zilei, se va înnora treptat, iar noaptea va ploua. Vântul va sufla în general moderat în a doua parte a intervalului.

Vezi și: EXCLUSIV. Bunica Alexandra vinde flori la metroul din Pipera, la 74 de ani, pentru a putea trăi de pe o zi pe alta! „Jumătate din pensie o dau pe facturi, cealaltă abia îmi ajunge de medicamente și mâncare”

meteo
meteo

Meteo luni în țară

Vremea se va răci și în sud, est și parțial în centru, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele caracteristice datei, în timp ce, în restul țării, vor fi ușor mai scăzute decât normal. Cerul va fi variabil, iar înnorări și pe arii restrânse ploi slabe se vor semnala cu o probabilitate mai mare în sud-sud-est și centru, precum și la munte.

La altitudini mari vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului și în cele extracarpatice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la -5…-3 grade în depresiuni până la 9…10 grade pe litoral. Izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua când probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Meteo miercuri, în țară

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice perioadei în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea de sud a teritoriului unde probabilitatea de ploaie va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni și 12 grade pe litoral.

meteo
meteo

Meteo joi și vineri în București

Valorile termice diurne se vor situa ușor sub normele perioadei, cu o maximă în jurul a 15 grade. Cerul va fi mai mult noros și îndeosebi ziua se va menține probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

Meteo miercuri, joi și vineri: Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor situa local sub mediile multianuale specifice acestei perioade, cu precădere în jumătatea nordică a țării. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Vezi și: Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie, deși au lucrat peste 35 de ani! Milioane de persoane sunt vizate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult