- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie, deși au lucrat peste 35 de ani! Milioane de persoane sunt vizate

10 Oct, 08:21 • Bumbeneci Diana
Mai mulți români vor primi doar 2100 de lei la pensie, chiar dacă au cotizația destul de mare. Sunt vizate milioane de persoane.
Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie, deși au lucrat peste 35 de ani! Milioane de persoane sunt vizate

Românii care vor primi doar 2.100 de lei la pensie, chiar dacă au lucrat și 35 de ani. Este vorba despre milioane de persoane care sunt vizate de o nouă decizie a Guvernului.

Chiar dacă cei mai mulți dintre români plătesc peste 30 de ani la stat, pentru a-și asigura o bătrânețe cât de cât liniștită, majoritatea dintre aceștia ajung, la vârsta pensionării, să aibă un venit extrem de mic.

Ei sunt românii care vor primi 2100 de lei la pensie

În România, aproape 1.200.000 de bătrâni beneficiază de pensia minimă. Mai exact, se pare că acestea au un venit lunar de numai 1.125 de lei. Luând în considerare faptul că speranța de viață în țara noastră este de doar 75 de ani, seniorii ajung să nu primească nici măcar jumătate din suma cu care au cotizat.

Vezi și: Primii fulgi de zăpadă așteptați în România. Meteorologii Accuweather anunță când va ninge prima dată în sezonul rece 2023

pensii
pensii

Un român care are, în acest moment, un salariu de 4.000 de lei și care contribuie la sistemul public de pensii timp de 35 de ani, va da statului român nu mai puțin de 600.000 de lei.

În schimb, în momentul în care va ieși la pensie, ar urma să primească lunar 2.100 de lei. Cu alte cuvinte, ținând cont de faptul că speranța de viață este de 75 de ani, acesta va lua în total 250.000 de lei, scrie Observator.

Din fericire, românii mai au o șansă de a-și mări veniturile cu ajutorul Pilonului II de pensii. Acesta este obligatoriu pentru salariații cu vârsta de până în 35 de ani, însă este administrat privat.

Deși contribuția în acest caz este de șase ori mai mică decât la stat, câștigurile sunt semnificative. În cazul nostru, seniorii vor primi în plus 154 de mii de lei. Asta înseamnă, lunar, un venit suplimentar de 1.200 de lei.

Vezi și: ROBOR 9 octombrie. BNR anunță ce se întâmplă astăzi cu ratele în LEI pe care le au milioane de români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult