- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 15-21 decembrie. Vremea intră într-un nou proces de răcire în România

15 Dec, 08:02 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în România astăzi și în următoarele zile. Un nou val de aer polar va fi prezent în mare parte a țării.
Meteo 15-21 decembrie. Vremea intră într-un nou proces de răcire în România

Conform meteorologilor de la ANM, vineri, în România, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. În regiunile sud-sud-vestice nebulozitatea va fi persistentă și local vor fi precipitații, predominant ploi pe parcursul zilei, iar noaptea și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteo 15-21 decembrie

În vestul și nord-vestul teritoriului vor fi și perioade cu cer degajat, iar în rest cerul va fi mai mult noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. La munte, local și temporar va ninge. Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar la intensitate mai redusă, pe parcursul zilei și în regiunile vestice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -5 și 1 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi închisă și se va răci față de ziua precedentă. Temporar vor fi precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar seara și noaptea, cu probabilitate redusă, mai ales lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Procesul de răcire va continua, astfel în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est, se vor înregistra valori termice diurne sub normalul climatologic al perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 6 grade, iar cele minime în general între -6 și 0 grade. În prima parte a zilei înnorările vor persista și vor fi precipitații slabe mixte, local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia și în sudul Transilvaniei și al Banatului.

În celelalte regiuni, vor fi perioade cu cer variabil, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar în zonele joase de relief, mai ales noaptea, pe alocuri va fi nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est și în zona montană înaltă.

Meteo București

Vremea va continua să se răcească, astfel încât temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. La începutul zilei vor fi înnorări și posibil precipitații slabe mixte, iar spre sfârșitul intervalului probabilitate mare de nebulozitate joasă și ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

meteo România
meteo România

Meteo duminică, în țară

În majoritatea zonelor țării, valorile termice vor fi în creștere ușoară, ce se va resimți ziua în jumătatea de sud-est, iar noaptea cu precădere în vest. Cerul va avea înnorări persistente în regiunile nordice, dar numai pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului, vor fi precipitații slabe -mixte la munte și predominant ploi în rest, precum și în Banat, Crișana și zonele joase din jumătatea de sud a Moldovei și din sudul și estul Transilvaniei unde local se va semnala ceață persistentă și izolat burniță. Izolat, în special în primele ore, vor fi condiții de polei.

În sud-sud-est, cerul va fi temporar noros, iar ceața se va forma pe alocuri, în special noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la altitudini mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2…0 grade în zonele cu ceață mai persistentă din vest și centru și 8…9 grade în dealurile sudice; minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 3 grade.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul momentului după întrunirea cu delegația Băncii Mondiale: 7% din PIB

Meteo București

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în intervalul precedent. În primele ore și noaptea, vor fi nori joși și probabilitate mare de ceață, iar în restul timpului cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Meteo luni, în țară

Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări în nord-nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab și în zonele montane aferente se vor semnala precipitații mixte, iar dimineața și noaptea și în zonele joase de relief din restul teritoriului unde vor fi nori joși, local ceață și izolat burniță. Vor fi posibile, pe suprafețe mici, depuneri de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări ziua în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 4 grade.

Meteo București

Valorile termice vor continua să crească ușor. Dimineața și noaptea, vor fi nori joși și ceață, iar în restul timpului cerul va fi parțial noros. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 0 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Estimări meteo marți, miercuri și joi: Valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării, probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă, dar se vor menține condițiile de ceață în zonele joase.

În București, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice în această perioadă din an, nu se vor semnala precipitații, dar se vor menține condiții de ceață în orele dimineților.

Poți citi: CASS obligatoriu pentru noi categorii de venituri. Guvernul ia decizia momentului pentru anul 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult