- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

19 Jun, 07:48 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă prognoză meteo pentru perioada 19 iunie - 17 iulie. În următoarele săptămâni va fi prezent un nou val de fenomene extreme în România.
Meteo 19 iunie - 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Instabilitatea atmosferică se menține în cea mai mare parte a intervalului, iar românii nu scapă prea curând de ploi, căderi de grindină și descărcări electrice.

Meteo 19 iunie – 17 iulie

„Pe parcursul săptămânii viitoare sunt prognozate ploi abundente în Transilvania, Banat, Crişana, Maramureș, precum în est și în sud-est. În aceste regiuni sunt așteptate cantități peste normalul perioadei cu risc crescut de inundaţii și viituri, mai ales spre finalul săptămânii. Temperaturile vor marca o creştere pentru prima parte a intervalului , dar și o scădere spre weekendul viitor. Valorile termice se vor menține modeste și în intervalul 26 iunie – 3 iulie, mai ales în regiunile din vest, sud-vest și centru”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 19 – 26 iunie 2023

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, precum și în cele estice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

meteo
meteo

Prognoza meteo 26 iunie – 3 iulie 2023

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice, sud-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea 3 – 10 iulie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor deficit, local, în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele sud-estice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult