- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 20-22 mai 2024. Ploi, vânt și descărcări electrice în mare parte a țării

20 May, 08:06 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în primele zile ale acestei săptămâni. Temperaturile se mențin ridicate, dar nu scăpăm de ploi.
Meteo 20-22 mai 2024. Ploi, vânt și descărcări electrice în mare parte a țării

Conform meteorologilor, luni, în țară, valorile termice se vor situa ușor sub normele perioadei în regiunile sudice și vor fi mai ridicate decât acestea în restul țării. În sud-vestul și sudul teritoriului, nebulozitatea va fi mai persistentă pe parcursul zilei, iar ploile se vor semnala local în Oltenia și pe arii restrânse în Muntenia. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice local în zonele de munte și pe arii restrânse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, îndeosebi la munte, se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp și izolat va cădea grindină. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului, precum și în zona Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale în general de 55…65 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, dar se va intensifica pentru timp scurt și în timpul averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 27 de grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile sudice, iar cele minime vor fi de la 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 16…17 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat vor mai fi condiții de ceață.

Vezi și: Drumurile din România pentru care trebuie să plătești OBLIGATORIU. Iată lista și noile prețuri

meteo
meteo

Meteo București

Valorile termice se vor situa ușor sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 10…12 grade.

Meteo marți

Vremea se va încălzi și în regiunile sudice, astfel la nivelul întregii țări se vor înregistra valori termice peste mediile climatologice specifice acestei date. Pe parcursul zilei va predomina o vreme însorită, însă mai ales începând cu orele serii, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice în Oltenia, Banat și în Crișana, local în Transilvania și Maramureș și izolat în celelelalte regiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în general de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde va atinge viteze în general de peste 60…70 km/h, local și temporar și la o intensitate mai redusă și în sud, centru și est, dar se va intensifica pentru scurt timp și în timpul averselor când vor fi pe arii restrânse și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade, cu valori ușor mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Meteo Bucuerști

Vremea se va încălzi față de zilele precedente, conform noii prognoze meteo. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a nopții când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 1%, vor fi români care vor avea, poate, o creştere de 80%”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult