- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 20-22 octombrie. Temperaturi ieșite din comun, ploi și ceață în cea mai mare parte a țării

19 Oct, 13:59 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele două zile. Se încălzește vremea, însă vor fi perioade în care ploile își vor face apariția.
Meteo 20-22 octombrie. Temperaturi ieșite din comun, ploi și ceață în cea mai mare parte a țării

La noapte, în România, cerul va prezenta înnorări şi va ploua în Maramureş, local în Crişana, Transilvania şi în jumătatea de nord a Moldovei. Ploile vor avea şi caracter de aversă, trecător pot fi însoţite şi de descărcări electrice, iar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni se vor acumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre senin. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale în general de 70…90 km/h, iar temporar şi în regiunile vestice, estice şi sud-estice, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între 5 şi 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 0 grade. În zonele depresionare vor mai fi condiţii de ceaţă.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade, uşor mai scăzută în zona periferică.

Meteo Vineri, în țară

Vremea se va încălzi semnificativ faţă de ziua precedentă în toate regiunile, astfel încât va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe alocuri averse ziua în nord şi nord-est, iar spre sfârşitul nopţii posibil şi în vest.  Vântul va continua să prezinte intensificări, la munte cu rafale de peste 80…90 km/h în zona înaltă, temporar în regiunile vestice, unde vor fi viteze în general de 50…60 km/h,  iar pe arii mai restrânse şi în cele estice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi de la 1…3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 19…21 de grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, cu totul izolat se va forma ceaţă.

Citeşte şi: Ei sunt românii care primesc 7 bonuri de masă în plus, dar și o zi liberă. Trebuie îndeplinită o singură condiție

BUCURESTI

Vremea se va încălzi semnificativ faţă de ziua precedentă, astfel încât va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade, uşor mai scăzută în zona periferică.

Sâmbătă, în țară

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu valori termice diurne mai ridicate decât în ziua precedentă în toate regiunile.  Cerul se va înnora treptat în jumătatea vestică a ţării unde, pe arii restrânse, mai ales seara şi noaptea va ploua, în timp ce în restul zonelor va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări în regiunile vestice, unde la rafală vor fi viteze în general de 50…55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, vor fi rafale în jurul a 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 2 grade. Izolat va fi ceaţă.

Meteo București

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, cu valori termice diurne mai ridicate decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade, uşor mai coborâtă în zona preorăşenească.

Meteo duminică

Valorile termice, în scădere faţă de ziua anterioară în vest, centru şi nord, vor continua să fie cu mult mai mari decât cele normale perioadei în toate zonele, dar mai ales în jumătatea de sud-est a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri ploi slabe la munte şi în nord-vest. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări ziua în zonele montane şi pe alocuri în Crişana, Maramureş şi Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 32 de grade, cu cele mai  ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Meteo Bucurști

Vremea se va menţine frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Poți citi: Măsurile fiscale asumate de Guvern sunt legale! Curtea Constituțională a respins sesizările făcute de USR și Forța Dreptei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult