- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 22-28 octombrie. Vreme ieșită din comun în România. ANM anunță zonele în care revin temperaturile de vară, dar și unde lovesc ploile

22 Oct, 08:01 • Bumbeneci Diana
ANM a actualizat prognoza meteo pentru ultima zi de weekend, dar și pentru săptămâna viitoare. Iată cum va fi vremea în teritoriu.
Meteo 22-28 octombrie. Vreme ieșită din comun în România. ANM anunță zonele în care revin temperaturile de vară, dar și unde lovesc ploile

Conform ANM, în prima parte a zilei, valorile termice vor scădea îndeosebi în jumătatea de nord a țării, însă se vor situa în continuare peste cele specifice datei în toată țara, iar în Podișul Dobrogei și în mare parte din Câmpia Română vor caracteriza o vreme călduroasă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse și posibil descărcări electrice, în Maramureș. local în Crișana, în zona montană și izolat în Banat, Transilvania și Oltenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari, unde ziua vor fi rafale de peste 70…80 km/h, dar pe alocuri și în regiunile vestice și nord-vestice, dar la viteze mai mici, în general de 40…45 km/h. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

În București: Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Meteo luni

Valorile termice vor continua să scadă, însă se vor menține tot peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab în special la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime, în general, între 3 și 13 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

În București: Valorile termice vor scădea, însă vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade, ușor mai coborâtă la periferie.

Vezi și: Guvernul mai oferă bani o singură dată! Ce bani vor primi românii pe cardurile de alimente

Meteo marți:

Vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe alocuri ploi slabe, mai ales noaptea și cu o probabilitate mai mare, în regiunile nordice și nord-vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiuni. Va fi ceață, îndeosebi noaptea, local în regiunile extracarpatice, pe văi, în depresiuni și izolat în restul teritoriului.

În București: Vremea se va menține caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Spre finalul intervalului vor fi condiții de ceață.

meteo
meteo

Meteo miercuri

Vremea se va încălzi și va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 5 și 17 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și averse, local în regiunile vestice, nordice și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat, Crișana, Dobrogea și pe crestele montane. Pe alocuri va fi ceață.

Meteo București:

Vremea se va încălzi și va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Meteo joi-sâmbătă

Valorile termice vor scădea treptat, însă se vor menține peste cele specifice perioadei. Temporar va ploua cu precădere în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Vezi și: Ei sunt românii cu pensii de peste 50.000 de lei. Iată cine sunt „specialii” pentru care veniturile lunare nu sunt o problemă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult