- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ei sunt românii cu pensii de peste 50.000 de lei. Iată cine sunt „specialii” pentru care veniturile lunare nu sunt o problemă

21 Oct, 09:16 • Bumbeneci Diana
În timp ce unii români abia pot trăi decent cu o pensie, alții primesc venituri lunare de zeci de mii de lei. În România, opt dintre acești norocoși au pensii de 50.000 de lei. Iată cine sunt aceștia.
Ei sunt românii cu pensii de peste 50.000 de lei. Iată cine sunt „specialii” pentru care veniturile lunare nu sunt o problemă

Pensionarii

români care au lucrat în instanțe și parchete au cele mai mari pensii speciale, opt dintre aceştia având venituri lunare brute de peste 50.000 de lei, în timp ce datele statistice reliefează faptul că cea mai mică pensie din România ar fi de 100 și ceva de lei.

Opt foști magistrați români primesc lunar peste 50.000 de lei pe lună

Un top 20 al celor mai bine plătiți ex-magistrați se încheie la suma de 43.569 de lei. Conform informațiilor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, cea mai mare pensie specială plătită în România este de 58.191 de lei. Mai apoi, în renumitul top, a doua pensie, ca venit brut, este de 56.875 de lei, în timp ce a treia are o valoare de 56.447 de lei.

Și pensiile de pe locurile 4 și 5 trec cu brio de 55.000 de lei, adică 55.900 de lei, respectiv 55.191 de lei. După cum se poate observa, toate sunt ale unor foști angajați din instanțe judecătorești sau parchete.

Pensii
Pensii

Cea de-a șasea pensie specială ca valoare este de 50.895 de lei, în timp ce pensiile de pe locurile șapte și opt sunt 50.392 de lei, respectiv 50.359 de lei. Începând cu a noua pensie, veniturile lunare scad sub 50.000 de lei, de la 49.792 de lei până la 43.539 de lei. Pensiile acestea sunt plătite din două bugete diferite, așa cum explică reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice.

„Menționăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS), cât și din Bugetul de stat (BS), astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual) plata se realizează din Bugetul asigurărilor sociale de stat, iar diferența dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) și pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din Bugetul de stat”, arată CNPP.

Vezi și: Guvernul mai oferă bani o singură dată! Ce bani vor primi românii pe cardurile de alimente

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult