- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 22-28 septembrie 2023. ANM anunță cum va fi vremea în România

21 Sep, 14:10 • Bumbeneci Diana
Meteo 22-28 septembrie. Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în zilele următoare. Vremea se menține instabilă, dar mai caldă față de normalul acestei perioade.
Meteo 22-28 septembrie 2023. ANM anunță cum va fi vremea în România

Meteorologii anunță că la noapte, cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate în jumătatea de vest a ţării. Vor fi averse, însoţite îndeosebi în prima parte a nopţii şi de descărcări electrice, local în Banat, Crişana, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei, iar spre dimineaţă pe arii restrânse şi în Maramureş şi Transilvania, conform ANM.

Punctiform cantităţile de apă vor putea depăşi 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, ce vor atinge viteze în general de 40…60 km/h, dar de scurtă durată şi în timpul averselor. Temperaturile minime, mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată, se vor situa între 9…11 grade în estul Transilvaniei şi în jurul a 19 grade pe litoral.

În București, cerul va fi temporar noros şi în a doua parte a nopţii vor fi condiţii pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, iar în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română va fi călduroasă după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24…25 de grade pe litoral şi 34 de grade în sud-vestul Munteniei, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, însoţite şi de descărcări electrice – pe parcursul zilei, pe arii restrânse în zonele de munte, dar izolat şi în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Muntenia.

Temporar vântul va prezenta intensificări în regiunile vestice, estice şi sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral, în deltă şi pe crestele montane, unde vor fi rafale în general de 50…60 km/h, iar în rest va sufla slab şi moderat. Mai ales spre sfârşitul intervalului, pe alocuri în centru şi est şi izolat în rest se va forma ceaţă.

BUCURESTI

Vremea va fi predominant frumoasă şi va deveni călduroasă în orele după-amiezii, cu o maximă termică de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii reduse de ploaie în primele orele ale zilei, iar noaptea va deveni mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor continua să crească şi se vor situa cu mult peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie, vremea devenind călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară după-amiaza pe spaţii mici în jumătatea de sud a Munteniei, dar izolat şi în zona de câmpie a Olteniei şi Banatului; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni (până spre 9…10 grade în cele din estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil, mai mult senin în estul şi sud-estul ţării, pe alocuri cu înnorări şi ploi de scurtă durată după-amiaza la munte.

Spre seară, dar mai ales în cursul nopţii în regiunile vestice şi nord-vestice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale pe crestele montane, cu viteze mai mari în vestul Carpaţilor Meridionali şi temporar în Banat, Crişana şi sudul Transilvaniei. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

BUCURESTI

Vremea va fi călduroasă, cu valori termice în creştere, iar în orele după-amiezii şi caniculară; temperatura maximă va fi de 34…35 de grade (cu 10 grade peste norma climatologică a datei), iar cea minimă va fi de 15…18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo duminică, în țară

În majoritatea regiunilor, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, pe arii extinse chiar călduroasă, însă în vest şi sud-vest temperaturile vor scădea faţă de ziua anterioară, posibil local chiar semnificativ. Temporar înnorările se vor accentua şi vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice în regiunile vestice şi sud-vestice, iar după-amiaza şi seara probabilitatea pentru astfel de fenomene, dar şi pentru rafale de vânt mai puternice va creşte local şi la munte, în centru şi în nord-vest; în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindină.

În restul ţării, va predomina vremea frumoasă, cu cer variabil, trecător cu unele înnorări. Intensificări mai susţinute ale vântului vor fi -cu precădere în a doua parte a intervalului- la altitudini mari în Carpaţii Meridionali (cu rafale de peste 65…75 km/h) şi în sudul Banatului şi pe arii restrânse (cu viteze mult mai mici) şi în restul zonelor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, în special în depresiunile şi pe văile din centru şi nord-est.

Meteo
Meteo

Meteo București

Va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit în această perioadă din an, vremea menţinându-se călduroasă, cu maxima termică în jurul a 32 de grade şi minima de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla în general moderat.

Meteo luni, în țară:

Vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 30 de grade, iar cele minime între 11 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi izolat -cu probabilitate mai mare în zonele montane şi submontane şi în sud-vest- ploi în general slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte şi local în regiunile sudice şi sud-vestice. Pe areale restrânse, mai ales spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, cu rafale în medie de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

Meteo marți, miercuri și joi

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice la sfârşitul lunii septembrie. Ploi slabe, de scurtă durată vor fi posibile izolat în sud şi sud-vest.

În București, valorile termice vor scădea uşor, însă vremea va fi în continuare caldă pentru sfârşitul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu face noi declarații cu privire la majorarea prețurilor. „Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult