- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu face noi declarații cu privire la majorarea prețurilor. „Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere”

20 Sep, 15:18 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu susține că „suprataxarea băncilor nu are nicio treabă cu produsele de la raft". Premierul țării a făcut noi declarații despre actuala situație din România.
Marcel Ciolacu face noi declarații cu privire la majorarea prețurilor. „Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere”

Premierul Marcel Ciolacu susține că nu există nicio legătură între suprataxarea băncilor și prețul produselor de la raft. Oficialul de la Guvern a vorbit despre momentul în care românii se vor lovi de produse mai scumpe la raft.

Marcel Ciolacu: „Suprataxarea băncilor nu are nicio treabă cu produsele de la raft”

Ciolacu a fost întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, despre criticile mediului de afacerei legate de măsurile fiscale pregătite, respectiv că prin suprataxările pentru bănci, companii și afaceri mici vor crește dobânzile cu 1% și prețurile de la raft.

Nu este legătură. În ’92, când activam în zona privată, primul meu împrumut a fost cu 158%, asta era dobânda de atunci. Am supraviețuit. Nu are nicio legătură cu dobânda de referință.

Acuma să nu credem cumva că Banca Europeană de Investiții va mări dobânda de referință din cauză că am pus noi 1% la sistemul bancar. Din câte știu eu, ministrul Finanțelor a avut o discuție toți reprezentanții sistemului bancar și au convenit niște lucruri, foarte concret nu va duce la creșteri de dobânzi”, a răspuns premierul.

„Nu cred că o să terminăm băncile, această suprataxare nu are nicio treabă cu produsele de la raft. Vreau să vă amintesc că atât la medicamente, cât și la produsele alimentare a rămas TVA 9%. (…) Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere. Dar eu nu cred că e cazul„, a adăugat prim-ministrul.

 

Pachetul de măsuri fiscale care ar urma să acopere gaura bugetară și să țină sub control deficitul prevede și impozitarea cu 1% a băncilor.

Ai mai putea citi și: Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult