- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 23-29 octombrie 2023. Ploi, temperaturi ieșite din comun și instabilitate atmosferică

22 Oct, 21:57 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie confirmă temperaturi ce se vor menține peste normalul climatologic caracteristic sfârșitului de octombrie. Iată cum va fi vremea săptămâna 23-29 octombrie.
Meteo 23-29 octombrie 2023. Ploi, temperaturi ieșite din comun și instabilitate atmosferică

Conform meteorologilor, la noapte, cerul va fi variabil, iar la începutul nopții pe alocuri va ploua slab în nordul Carpaților Orientali și în Maramureș. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali unde vor fi rafale de până la 70…80 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 4 grade în estul Transilvaniei și 18 grade pe litoral. Pe arii restrânse se va forma ceață. În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 10…13 grade.

Meteo luni

Vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona de munte și în sud-estul teritoriului unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la altitudini mari în Carpații Orientali și în nordul Moldovei. Valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele precedente, astfel temperaturile maxime se vor situa între 17 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 2 și 14 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

MARTI Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua în vestul și nordul țării și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață. În București: Vremea se va menține caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Meteo miercuri

Vremea va fi în general instabilă în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate, iar trecător vor fi posibile și descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe alocuri mai ales spre seară și noaptea.

Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, iar în rest va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări. Sub aspect termic vremea va fi în continuare caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est, astfel temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 29 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade. Mai ales spre sfârșitul intervalului se va forma ceață, izolat, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile intracarpatice.

Meteo București

Vremea se va încălzi din nou și va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea, când probabilitatea pentru ploi slabe de scurtă durată va fi în creștere. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo joi

În cea mai mare parte a țării valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii octombrie. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar pe alocuri în special în zonele de deal și de munte se vor semnala averse, posibil însoțite și de descărcări electrice. Noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul, nordul și centrul teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua. Vântul va sufla în general moderat, iar în zona de munte și în regiunile vestice, temporar va prezenta intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 26 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade, cu valori mai ridicate pe litoral și în deltă până spre 16…17 grade.

Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață. În București, vremea se va menține caldă pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar minima va fi de 11…13 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat.

Meteo vineri, sâmbătă și duminică

Valorile termice se vor menține peste normalul climatologic caracteristic sfârșitului de octombrie. Temporar va ploua, cu precădere în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Vezi și: Urmează o nouă minivacanță pentru români. Iată de câte zile libere ne vom bucura pe final de 2023, dar și în 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult