- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 23-29 septembrie 2023. ANM anunță schimbări de temperaturi

22 Sep, 15:56 • Bumbeneci Diana
A fost emisă prognoza meteo pentru următoarele zile. Iată cum va fi vremea timp de o săptămână.
Meteo 23-29 septembrie 2023. ANM anunță schimbări de temperaturi

Potrivit ANM, la noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii în regiunile vestice, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între între 8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22 de grade în Dealurile de Vest. Mai ales spre sfârşitul intervalului, pe văi şi în depresiuni, local în est şi izolat în rest, se va forma ceaţă.

În București însă, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Valorile termice vor creşte şi se vor situa cu mult peste cele normale la această dată, vremea devenind călduroasă în majoritatea zonelor, chiar caniculară local în Muntenia, Oltenia şi Banat, unde şi indicele de confort termic temperatură-umnezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral şi 36 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza pe arii restrânse la munte, iar seara, dar mai ales noaptea, în Banat, Crişana şi pe alocuri în Maramureş, vestul Transilvaniei şi al Olteniei. Izolat cantităţile de apă vor putea depăşi 20…25 l/mp. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Meteo Româniafoto sugestivă: pexels.com
Meteo România foto sugestivă: pexels.com

Meteo duminică, în țară

În majoritatea regiunilor vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în jumătatea de sud-est, pe arii extinse, în continuare călduroasă, însă în rest temperaturile vor scădea semnificativ faţă de ziua anterioară. În regiunile vestice şi nord-vestice, iar după-amiaza şi în prima parte a nopţii şi în centru şi în extremitatea de sud-vest, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri se vor înregistra cantităţi mari de apă, vijelii şi grindină. În restul teritoriului va predomina vremea frumoasă, cu cer variabil, dar cu vânt moderat, temporar chiar şi cu unele intensificări în Oltenia şi jumătatea de vest a Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, în special în zonele depresionare şi pe văile din centru şi nord-est.

În București:

Deşi valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul pecedent, vremea va rămâne călduroasă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de până la 40 km/h, după-amiaza şi seara).

Poți citi pe acest subiect și: Meteo octombrie 2023. Vreme complet neobișnuită în România. ANM a actualizat prognoza pentru România

Meteo luni, în țară

Vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare la munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte şi în regiunile sudice, unde la rafală se vor atinge viteze, în general de 40…50 km/h. Pe suprafeţe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În București:

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la această dată, deşi valorile termice vor continua să scadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 12…15 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări după-amiaza şi seara, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h.

Meteo marți, în țară

Vremea va rămâne caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime cuprinse între 22 şi 30 de grade şi minime în general între 8 şi 18 grade. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări la munte şi în regiunile sudice şi sud-estice. Izolat se va semnala ceaţă.

În București:

Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade. Cerul va fi variabil. Vântul sufla moderat, cu intensificări după-amiaza şi la începutul nopţii, când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h.

Meteo miercuri, joi, vineri, în țară

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice la sfârşitul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

În Bucuerști, valorile termice vor scădea uşor, însă vremea va fi în continuare caldă pentru sfârşitul lunii septembrie. Probabiltatea de ploaie va fi foarte redusă.

Ai mai putea citi și: Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult