- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 23 ianuarie – 20 februarie. Se schimbă vremea radical! ANM anunță ce temperaturi vor fi și când va ninge

23 Jan, 09:38 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ultima săptămână din luna ianuarie 2023, dar și pentru primele zile din februarie. Iată de ce temperaturi vom avea parte în următoarele zile.
Meteo 23 ianuarie - 20 februarie. Se schimbă vremea radical! ANM anunță ce temperaturi vor fi și când va ninge

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, în ultima săptămână din luna ianuarie. Va continua să plouă, iar în zonele de munte, la altitudini înalte, precipitațiile vor fi mixte, conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM anunță cum va fi vremea în ultima săptămână din ianuarie

Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul teritoriului și deficitar în nord-vest până la finele acestei luni, anunță meteorologii. În acest sens, în săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023, valorile termice se mențin mai mari decât cele specifice pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații se mențin deficitare, mai ales în regiunile nord-vestice.

În a doua parte a intervalului, în săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vor exista valori peste normalul perioadei în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele de munte, acolo unde cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

Ai mai putea citi: Moșii de iarnă 2023. Când pică sărbătoarea și ce trebuie să faci pentru sufletele celor morți

Meteo
Meteo

Prognoza meteo pentru intervalul 6 – 13 februarie 2023 ne prezintă temperaturi medii în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. În cea mai mare parte a țării va fi un regim pluviometric deficitar.

În ultima săptămână de prognoză, 13 – 20 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Estimările ANM pentru intervalul 23 ianuarie – 20 februarie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF. În acest context, media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

Citește și: România va avea o nouă pârtie de schi. Iată unde va fi aceasta și lista completă a pârtiilor din țara noastră

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult