- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 25 septembrie – 2 octombrie 2023. Vreme instabilă și surprize neplăcute din partea meteorologilor

25 Sep, 13:33 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarea săptămână. Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă a anului, însă instabilitatea atmosferică își face resimțită prezența.
Meteo 25 septembrie - 2 octombrie 2023. Vreme instabilă și surprize neplăcute din partea meteorologilor

Conform ANM, la noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, precum și la munte. Izolat se va semnala ceață, îndeosebi pe văi și în depresiuni. Temperaturile minime, ce se vor situa în general peste mediile multinuale, vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 3 grade, dar și mai ridicate pe litoral, până la 21 de grade.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, va fi de 15…18 grade.

Ai mai putea citi și: A fost actualizată prognoza meteo pentru fiecare regiune din țară. ANM anunță cum va fi vremea în primele două săptămâni din octombrie 2023

Meteo marți, în țară:

Vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări mai ales pe parcursul zilei în sud, în sud-est și la munte, cu viteze în general de 40…55 km/h. Temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade peste cele normale, vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 4…5 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 19…20 de grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață, în special pe văi și în depresiuni.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a zilei, când va atinge viteze în general de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade (cu 6…7 grade peste media climatologică a datei), iar cea minimă de 14…17 grade.

meteo
meteo

Meteo miercuri, în țară

Vremea se va menține predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil în sudul, centrul și estul țării și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu unele intensificări mai ales pe parcursul zilei în sud, în sud-est și la munte, cu viteze în general de 40…55 km/h. Temperaturile maxime, comparabile cu cele din ziua anterioară, se vor situa între 22 și 29 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre 3…4 grade, dar și mai ridicate pe litoral până la 19…20 de grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață, în special pe văi și în depresiuni.

Meteo București

Vremea se va menține predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în ultima decadă a lunii septembrie; temperatura maximă va fi de 27…29 de grade (cu 5…6 grade peste media climatologică a datei), iar cea minimă de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, trecător cu rafale de 35…45 km/h ziua.

Meteo joi, în țară

Va fi în continuare vreme în general frumoasă și caldă; temperaturile maxime, în medie cu 4…7 grade mai ridicate decât cele normale la sfârșitul lunii septembrie, se vor încadra între 22 și 29 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18…19 grade pe litoral. Cerul va fi parțial noros în sudul teritoriului, dar cu probabilitate foarte redusă de ploaie și variabil la senin în celelalte zone. Vântul va fi moderat, izolat cu ușoare intensificări (rafale de până la 40…50 km/h) în cursul zilei în partea de sud-sud-est a țării și pe crestele montane și va sufla în general slab în celelalte zone. În primele ore și spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață.

În București,

Va fi în continuare vreme mai caldă decât normal, cu o maximă a temperaturii aerului de 27…28 de grade și minima de 13…16 grade. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla în general moderat (trecător cu rafale de 35…40 km/h).

Meteo vineri, în țară

Vremea caldă pentru sfârșit de septembrie va persista, valorile termice fiind comparabile cu cele din zilele anterioare, respectiv maxime între 22 și 29 de grade și minime de la 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 17…18 grade pe litoral. În regiunile sud-estice, vor fi înnorări trecătoare, iar în sudul Dobrogei posibil ploi de scurtă durată și vântul va fi moderat (temporar cu rafale de 40…50 km/h pe litoral); în restul țării, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. În primele ore și spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea caldă pentru sfârșit de septembrie va persista, astfel că temperatura maximă se situa în jurul a 28 de grade și minima va fi de 12…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteo sâmbătă, duminică și luni

În prima zi, vremea se va menține mult mai caldă decât normal în aproape toată țara, apoi se va răcori în toate regiunile, dar în special în nord, nord-est și centru, totuși valorile termice vor fi în marea lor majoritate mai ridicate decât cele specifice la începutul lunii octombrie. Pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată și în general slabe.

În București,vremea va fi deosebit de caldă în prima zi, apoi valorile termice vor scădea ușor, dar se vor situa peste normele perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Ai mai putea citi și: Chirii mai scumpe în România, în 2023. Care sunt prețurile în imobiliare, în București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iași

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult