- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Chirii mai scumpe în România, în 2023. Care sunt prețurile în imobiliare, în București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iași

27 Jun, 10:16 • Stefan Simion
Prețurile din imobiliare au crescut puternic în ultimii doi ani de zile. Cele mai scumpe chirii sunt în București și Cluj-Napoca, în 2023. 
Chirii mai scumpe în România, în 2023. Care sunt prețurile în imobiliare, în București, Cluj, Brașov, Timișoara și Iași

În țara noastră, chiria medie în marile orașe pentru garsoniere este de 220-303 euro, iar pentru apartamentele de două camere, oscilează între 350 și 475 de euro, potrivit datelor Imobiliare.ro.

Cele mai scumpe orașe sunt Bucureștiul și Cluj-Napoca.

În Capitală, proprietarii de garsoniere oferă la închiriere garsonierele pentru 300 de euro, în medie și pentru 470 de euro pe lună apartamentele cu două camere. Tarife de 650 de euro pe lună sunt percepute pentru locuințele cu trei camere. Cea mai puternică evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+11,8%), potrivit datelor analizate de Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, proprietarii de imobile au menținut la 300 de euro prețurile lunare pentru închirierea unei garsoniere. 475 de euro pe lună costă închirierea unui apartament cu două camere și 600 de euro pe lună chiria unui apartament de trei camere. Cea mai consistentă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%.

Inflație în imobiliare. Ce prețuri sunt în Iași, Brașov și Constanța, la chirii

În topul celor mai scumpe chirii se află locuințele din Iași, Brașov, respectiv Constanța.

În Iași, proprietarii de locuințe solicită în medie 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+15,5%).

La munte, în Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din regiune cunosc o evoluție anuală de 16,4%.

În Constanța, chiriile ajung la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din Constanța au evoluat într-un mod consistent, o creștere anuală în cuantum de 23,7%.

În vest, la Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai puternică evoluție anuală a prețului a fost marcată la apartamentele cu trei camere, o creștere de 9,3%.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult