- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 26-30 aprilie. ANM anunță cum va fi vremea până la finele lunii în România

26 Apr, 07:55 • Bumbeneci Diana
Românii nu vor scăpa de ploi în cea mai mare parte a țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile.
Meteo 26-30 aprilie. ANM anunță cum va fi vremea până la finele lunii în România

Conform meteorologilor de la ANM, vineri, în România,  valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi pe parcursul zilei în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în regiunile sudice. La altitudini de peste 1800 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și local în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2…0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei unde se va produce brumă și 11…12 grade pe litoral. Izolat, cu precădere la sfârșitul nopții, se va semnala ceață.

Meteo București

Valorile termice, în creștere ușoară, se vor situa în jurul normelor perioadei, astfel că maxima va fi de 19…20 de grade și minima de 6…9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și posibil ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat.

Meteo sâmbătă, în România

Vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar înnorări trecătoare, averse slabe și posibil descărcări electrice se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în zona montană și în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 1 grad. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

Citește și: Dispar ouăle maronii din magazine. Data la care se va întâmpla acest lucru

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi de scurtă durată la munte și în extremitatea de sud-est a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Izolat va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la sfârșitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice spre seară, dar mai ales noaptea în sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 26 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la sfârșitul lunii aprilie. Cerul variabil ziua, va prezenta înnorări noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Meteo – estimări marți, miercuri și joi

Valorile termice se vor menține peste mediile climatologice specifice acestei perioade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în regiunile sud-estice și vestice. În București însă, vremea va fi normală termic în prima zi a intervalului, când și probabilitatea pentru ploi va fi ridicată, apoi valorile termice vor crește ușor.

Ai mai putea citi și: Peste 60% dintre români sunt pesimiști atunci când vine vorba despre viitorul României. STUDIU

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult