- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 29 – 31 iulie. ANM anunță unde se răcește semnificativ vremea și unde va fi caniculă

29 Jul, 07:33 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea până pe 31 iulie. Urmează o nouă perioadă dominată de furtuni, instabilitatea atmosferică și caniculă.
Meteo 29 - 31 iulie. ANM anunță unde se răcește semnificativ vremea și unde va fi caniculă

În prima zi de weekend, sâmbătă, valorile termice vor fi mai ridicate față de ziua precedentă, astfel că vremea va deveni călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice, anunță ANM.

Meteo 29-31 iulie

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în special după-amiaza și seara, în Maramureș și pe arii restrânse în Crișana, Transilvania și Moldova. Cu totul izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și 34 de grade în Oltenia, Muntenia și Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 21…22 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

În București, vremea va fi frumoasă, dar va deveni călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, în regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului. Din orele după-amiezii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, la început în zonele montane și submontane, iar mai ales spre seară și noaptea, pe arii relativ extinse în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…25 și izolat 35…40 l/mp și vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare în Muntenia și în jumătatea sudică a Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 22 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.

În București, vremea va deveni caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

meteo
meteo

Luni, în țară

Valorile termice vor fi în scădere în toată țara, vremea devenind răcoroasă în nord-est și centru, dar menținându-se călduroasă în sud. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în regiunile din jumătatea de est, precum și în zonele montane și submontane din restul țării, unde temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente oraje și intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în special în estul Transilvaniei, Moldova și la munte, iar din a doua parte a zilei și în Muntenia și Dobrogea continentală (pe litoral astfel de fenomene se vor semnala seara și noaptea); pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și izolat vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi parțial noros și pe areale restrânse va ploua slab, iar în sud-vest vântul va avea ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei și 32…33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade pe litoral. Spre dimineață, izolat se va forma ceață, cu precădere în zonele depresionare.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor pondera, totuși vremea se va menține călduroasă și va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în a doua parte a zilei și seara când vor fi frecvente oraje, averse ce vor avea caracter torențial în unele cartiere și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Ai mai putea citi și: Gaze mai scumpe pentru români! Anunțul momentului făcut de OMV Petrom

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult