- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 5-8 februarie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în România

05 Feb, 06:30 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță o nouă prognoză pentru această săptămână. Iată cum va fi vremea până pe 8 februarie.
Meteo 5-8 februarie 2024. ANM anunță cum va fi vremea în România

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, luni, vremea va fi vântoasă, dar va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Vor fi viteze ale vântului în general de 55…60 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei rafalele vor atinge 65…75 km/h. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă. În nord-vestul, centrul și nordul teritoriului, cerul va fi mai mult noros și temporar în prima parte a intervalului va ploua.

În zona montană vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp) predominant sub formă de ploaie, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit. În restul țării, cerul va fi temporar noros și doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, cu precădere în zona subcarpatică a Olteniei și Munteniei. Temperaturile maxime vor fi de la 6…7 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până spre 18…19 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa în general între 2 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață.

Meteo București

Vremea va fi vântoasă, dar va deveni deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea intensificări, în general cu viteze de 50…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Meteo marți, în țară

Vremea va fi deosebit de caldă, dar se va menține vântoasă la munte, unde îndeosebi la altitudini mari rafalele vor fi de 90…100 km/h, iar local și în restul teritoriului, dar vitezele la rafală vor fi mult mai mici decât cele din intervalul anterior (în general de 55…60 km/h). Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare și trecător precipitații slabe, izolate.

Acestea vor fi sub formă de ploaie și doar la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali, mixte. Temperaturile maxime se vor situa în general între 12 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h.

Meteo miercuri, în țară

Vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni. În zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali vor fi înnorări temporare și izolat va ploua slab, iar în restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar în zonele joase de relief va sufla moderat, local cu intensificări temporare.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 45 km/h.

Meteo joi, în țară

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, astfel că maximele se vor încadra în general între 7 și 19 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. În nord-vestul, centrul și nordul țării vor fi înnorări temporare și izolat va ploua slab, iar în restul zonelor cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar local și în zonele joase de relief, cu precădere din nord-vest și centru.

Meteo București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât mediile multianuale specifice acestei perioadei.

Ai mai putea citi: Românii care sunt protejați de Legea moștenirii atunci când împart averea. Ce prevede Codul Civil în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult