- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 5-9 iunie 2024. România va fi lovită de ploi și de caniculă

04 Jun, 16:41 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la ANM anunță cum va fi vremea în România în următoarele zile. Ploile și instabilitatea atmosferică vor fi resimțite în cea mai mare parte a teritoriului.
Meteo 5-9 iunie 2024. România va fi lovită de ploi și de caniculă

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi estice unde vor mai fi înnorări temporare, pe alocuri averse slabe şi posibil descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în prima parte a nopţii. Vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în zona înaltă a Carpaţilor Orientali. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la 9…10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 19…20 de grade pe litoral.

Meteo București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai coborâtă în zona periurbană până în jurul  valorii de  14 grade.

Meteo miercuri, în țară

Vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est, mai ales la câmpie va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, dar vor fi şi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice – în a doua parte a zilei în cea mai mare parte a zonei montane, pe spaţii mai mici în zonele joase din vest, centru şi nord, iar seara şi la începutul nopţii în partea de est-sud-est a teritoriului.

În timp scurt, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 15…25 l/mp şi izolat vor fi posibile căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 33 de grade, local cu cele mai ridicate valori în Muntenia, Dobrogea continentală şi sudul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…21 de grade pe litoral.

Meteo București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

meteo
meteo

Meteo joi, în țară

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, cu valori termice în creştere faţă de intervalul precedent în regiunile vestice, iar în sud şi sud-est, local se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în regiunile sud-estice şi în zona montană şi doar izolat în restul teritoriului; în timp foarte scurt, vor fi cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp şi vor fi posibile căderi de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…21 de grade pe litoral.

Meteo București

Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar în cursul după-amiezii vor fi posibile înnorări, averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când local la deal şi la munte şi pe arii mai restrânse în nord şi nord-est vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 13 şi 20 de grade.

Citește și: Lovitură pentru românii care plătesc facturi. Hidroelectrica a anulat cea mai bună facilitate

Meteo București

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creştere, pe arii restrânse în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când pe arii în general restrânse la deal şi la munte şi izolat în restul teritoriului vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade.

Meteo București

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Estimări meteo duminică, luni și marți

Vremea va fi călduroasă, local caniculară în regiunile sudice în orele după-amiezilor, iar disconfortul termic va fi în creştere în majoritatea zonelor. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare la începutul intervalului în vest, centru şi nord.

Meteo București:

Vremea va fi călduroasă, caniculară în orele după-amiezilor când disconfortul termic va fi accentuat.

Citește și: Marius Budăi, despre banii primiți de români începând cu septembrie 2024. „Angajatul rămâne doar cu 10 lei în”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult