- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 6-12 februarie. România „sare” peste primăvară. ANM anunță temperaturi extrem de mari

06 Feb, 07:41 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru astăzi și pentru următoarele zile. Temperaturile cresc neașteptat în cea mai mare parte a țării.
Meteo 6-12 februarie. România „sare” peste primăvară. ANM anunță temperaturi extrem de mari

Conform meteorologilor de la ANM, marți, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi deosebit de caldă, dar se va menține vântoasă în majoritatea zonelor. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali acestea vor fi de 90…100 km/h, precum și în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova cu rafale în general de 55…60 km/h, însă local și în restul teritoriului, dar la intensitități mai mici de până la 45…50 km/h. Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare și pe alocuri precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie și mixte la altitudini de peste 1700 m în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa în general între 12 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h.

Meteo miercuri, în țară

Vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Vor fi înnorări temporare în vest, centru și nord și pe arii restrânse precipitații slabe, mai ales în zona montană și submontană. Acestea vor fi sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1700 m. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar în zonele joase de relief va sufla moderat, local și temporar cu intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

meteo România
meteo România

Meteo București

Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală de până la 40…45 km/h.

Meteo joi,  în țară

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie (valori termice în medie cu 8…12 grade peste normele perioadei, atât ziua, cât și noaptea); astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, ușor mai scăzute (-2…0 grade) în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei și în nordul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin în sud și sud-est, iar în celelalte regiuni va avea înnorări, mai persistente în nordul țării. Va ploua local în Maramureș și izolat în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, iar în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar pe arii restrânse, trecător, și în zonele joase de relief, cu precădere din nord-vest și centru. În orele dimineților, izolat va fi ceață.

Meteo București

Vremea va fi în continuare frumoasă, iar valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade (cu 13 grade mai ridicată decât norma climatologică a datei), iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse -în marea lor majoritate- între 2 și 9 grade. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de nord a țării, dar numai pe arii restrânse în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei și zona montană aferentă va ploua slab; în restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte, cu precădere în Carpații Orientali și Munții Apuseni și izolat în zonele joase de relief, mai ales din vest-nord-vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă, iar regimul termic mult mai ridicat decât cel specific perioadei va persista; temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Estimări meteo sâmbătă, duminică și luni

Va fi în continuare cu mult mai cald decât ar fi normal în această perioadă din an. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în ultima zi în sud și sud-vest. În București, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru luna februarie. În ultima zi va crește probabilitatea de ploaie.

Vezi și: ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult