- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 6 – 12 iunie 2024. ANM anunță în ce zone revin furtunile și grindina

05 Jun, 16:22 • Bumbeneci Diana
Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele zile. Ploile vor fi prezente în mare parte a teritoriului, iar temperaturile se mențin la praguri ridicate.
Meteo 6 - 12 iunie 2024. ANM anunță în ce zone revin furtunile și grindina

Conform ANM, la noapte, în România, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, averse și descărcări electrice, pe arii restrânse, mai ales în regiunile estice și la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral.

București: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…17 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în creștere față de intervalul precedent în regiunile vestice, nordice și în centru, iar în rest, local, va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și seara, pe alocuri la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și Muntenia. Izolat cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 10…20 l/mp, și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral.

Meteo București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar după-amiaza vor fi posibile înnorări, averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Vezi și: Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

Meteo vineri, în țară

Vremea va deveni călduroasă pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, local în regiunile nordice, estice, în centru, la munte și izolat în rest. Pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, 15…25 l/mp și va cădea grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 10 și 20 de grade.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea se va menține călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, dar după-amiaza și seara vor fi posibile înnorări, averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 16…19 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va fi călduroasă, iar în regiunile sudice disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local, cu o probabilitate mai mare, ziua în jumătatea estică a teritoriului și la munte, iar noaptea în vest și nord-vest. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade.

Meteo București

Vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza și seara când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi în creștere. Temperatura

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar local în sud și pe spații mai mici în vest și în est, caniculară și cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local, în jumătatea de nord a țării, la munte și izolat în rest. Pe suprafețe mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, mai ridicate în Dealurile de Vest.

Meteo București

Vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 17 grade.

Meteo luni, marți și miercuri

Vremea va fi călduroasă și cu disconfort termic în creștere, în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar în sud-vest, sud și sud-est caniculară. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai mare, în prima parte a intervalului, în vest, centru, nord și la munte, apoi și în rest.

București

Vremea va fi caniculară, cu disconfortul termic accentuat. Din a doua parte a intervalului, după-amiaza sau seara vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Citește și: Calendar 5 iunie. Care au fost cele mai mari evenimente petrecute și ce mari personalități s-au născut în această zi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult