- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 7-13 aprilie. Revin ploile în România. Iată zonele afectate de precipitații

07 Apr, 08:28 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele zile. Temperaturile se mențin ridicate, însă precipitațiile revin în teritoriu.
Meteo 7-13 aprilie. Revin ploile în România. Iată zonele afectate de precipitații

Conform meteorologilor de la ANM, în sud-estul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar în rest vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în vest și sud-vest. Pe parcursul zilei cerul va prezenta înnorări în Dobrogea, Bărăgan și sudul Moldovei, unde local vor fi averse slabe, iar în celelalte regiuni va fi variabil, iar ploi slabe de scurtă durată vor fi posibile izolat, după-amiaza prin zonele deluroase și montane din Transilvania, Muntenia și Oltenia.

Noaptea cerul va fi mai mult senin, iar izolat se va forma ceață, cu o probabilitate mai ridicată în centru și sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului în sud-estul țării, precum și la munte, cu viteze de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade pe litoral și în Deltă și 26 de grade în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime între 3 și 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -2 grade.

ploi
ploi

Meteo București

Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar noaptea va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări ziua, cu viteze în general de 35…40 km/h, iar noaptea va fi în general slab. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Meteo luni, în țară

Vremea va fi predominant frumoasă, iar în cea mai mare parte a țării va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil în regiunile sud-estice și mai mult senin în restul teritoriului și vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, ușor mai mici pe litoral (unde se vor înregistra 18…19 grade), iar cele minime vor fi de la 0…2 grade în depresiunile Carpaților Orientali până la 14 grade în Dealurile de Vest. Vor fi condiții de ceață dimineața și noaptea pe litoral și în zonele depresionare.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și mai caldă decât normal în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

meteo
meteo

Meteo marți, în țară

Vremea se va menține predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi semnificativ mai ridicate față de normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, ușor mai mici pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 2 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și izolat în Moldova și pe crestele montane. Vor fi condiții de ceață pe litoral, în deltă și în zonele depresionare.

Meteo București

Vremea va fi în continuare frumoasă și caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.

Meteo miercuri

Vremea va fi în continuare predominant frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 28 de grade, ușor mai mici pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 3 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nordul și în vestul țării, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului în Moldova. În orele dimineților, izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

Estimări meteo joi, vineri și sâmbătă

În primele două zile, vremea va fi caldă în toate regiunile, chiar deosebit de caldă pentru această perioadă în sudul țării, apoi se va răcori. Probabilitatea pentru averse locale va crește de la mijlocul intervalului în majoritatea regiunilor.

Meteo în București: Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în primele două zile, apoi se va mai răcori; de la mijlocul intervalului va crește probabilitatea pentru averse.

Vezi și: Se recalculează salariile românilor. Ministerul Finanțelor: „Noi am avut un început de reformă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult