- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo 8-15 mai 2024. Ceață, ploi și vânt în mare parte a țării

08 May, 14:59 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se menține instabilă, cu ploi, ceață și intensificări ale vântului.
Meteo 8-15 mai 2024. Ceață, ploi și vânt în mare parte a țării

Conform meteorologilor de la ANM, la noapte, în țară, cerul va avea înnorări și va ploua local în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia și pe arii restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp. În zona înaltă din nordul Carpaților Orientali, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile sudice. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 8 și 13 grade. Izolat, se va semnala ceață.

Meteo București

Cerul va fi mai mult noros și vor fi posibile averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Meteo joi, în țară

Valorile termice vor continua să scadă și se vor situa în general sub mediile multianuale specifice acestei date în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse, posibil însoțite izolat de descărcări electrice, local în Banat, Crișana, Transilvania, precum și la munte, în special în Carpații Occidentali și Meridionali, și pe arii restrânse în rest. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Izolat se vor acumula cantități de apă de peste 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, sud-estice și la munte, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre 0 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

Meteo București

Valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.

Meteo vineri, în țară

Vremea va fi răcoroasă dimineața și noaptea, însă valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă și în general apropiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi variabil în nordul, estul și parțial în centrul țării, iar în rest temporar noros. Îndeosebi după-amiaza și seara vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, pe arii restrânse în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei și în nordul Olteniei și doar cu totul izolat în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab și moderat, pe parcursul zilei trecător cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de 0 grade. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

meteo
meteo

Meteo București

Vremea va fi relativ răcoroasă dimineața și noaptea, însă valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat în prima jumătate a intervalului, iar noaptea va deveni slab. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească până spre 5 grade.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice, în creștere, se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorări temporare în special în zonele montane și submontane unde local va ploua mai ales sub formă de aversă și pe spații mici vor fi descărcări electrice; în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade.

Meteo București

Valorile termice vor fi normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi cu înnorări temporare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi în general instabilă și se va răcori în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări, temporar chiar accentuate și, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care vor fi averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor fi mai frecvente în zonele montane și submontane și se vor semnala local în restul teritoriului. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, posibil mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat se va semnala ceață.

Meteo București

Vremea se va răcori. Cerul va avea înnorări, iar din orele după-amiezii va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Estimări meteo luni, marți și miercuri

Vremea se va încălzi ușor în jumătatea de vest a țării unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice și va fi relativ răcoroasă în rest. Va ploua local și temporar, mai ales în a doua parte a intervalului.

Meteo București

Vremea va fi relativ răcoroasă la început, apoi valorile termice vor crește ușor. Vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Vezi azi și: Supermarketul care oferă 1 leu pe orice sticlă reciclată, în loc de 50 de bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult