- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea până luni, 9 octombrie

06 Oct, 17:20 • Bumbeneci Diana
Meteorologii anunță cum va fi vremea în perioada următoare. Urmează zile cu instabilitate atmosferică.
Meteo de weekend. ANM anunță cum va fi vremea până luni, 9 octombrie

La noapte, conform ANM, cerul va fi variabil în sud şi în sud-est şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări din a doua parte a nopţii în Carpaţii Orientali (rafale de 60…70 km/h în zona înaltă). Temperaturile minime se vor încadra în general între 2 şi 13 grade. Izolat se va forma ceaţă, mai ales pe văi şi în depresiuni. În București, cerul va fi variabil, mai mult senin spre dimineaţă, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade.

Meteo sâmbătă

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 17 şi 27 de grade. Cerul va fi variabil în regiunile nordice şi mai mult senin în rest, iar noaptea va avea înnorări temporare în jumătatea nordică a ţării, însă doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona montană (cu viteze mai mari în Carpaţii Orientali, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h), dar local şi în nord, est şi sud-est, cu viteze în general de 40…50 km/h. Minimele termice se vor încadra între 4 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

În București

Vremea va fi caldă pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 25…26 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe parcursul zilei. Minima termică va fi de 11…12 grade, mai scăzută în zona preorăşenească.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu face noi declarații cu privire la majorarea prețurilor. „Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere”

meteo
meteo

Meteo duminică, în țară

Vremea va fi vântoasă şi se va răci, ziua în jumătatea nordică a ţării, iar noaptea şi în rest. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua la munte, local în nord, centru şi est şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 50…65 km/h, dar mai mari în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor situa în general între 14 şi 28 de grade, iar cele minime între -2 şi 10 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceaţă, iar spre sfârşitul intervalului, pe alocuri va fi brumă.

În București

Vremea va fi vântoasă. Cerul va fi variabil, iar spre seară şi în prima parte a nopţii vor fi posibile ploi slabe. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale în general de 50…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Meteo luni

Valorile termice vor scădea şi în jumătatea sudică, astfel încât la nivelul întregii ţări se vor situa sub normele caracteristice perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar noaptea va avea înnorări în majoritatea regiunilor şi va ploua slab local în nord-vestul şi pe arii restrânse în centrul şi nordul ţării, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini mari, vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul, diminuat în intensitate faţă de intervalul anterior, va mai avea intensificări pe crestele montane, cu rafale de peste 70…80 km/h şi pe alocuri, ziua, în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, izolat mai scăzute în estul Transilvaniei. Dimineaţa şi noaptea, îndeosebi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.

În București

Valorile termice vor scădea semnificativ faţă de intervalul anterior, astfel încât se vor situa sub normele caracteristice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Vezi și: Directiva europeană privind impozitul minim pe profit – o schimbare majoră în fiscalitatea internațională și impactul său în România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult