- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Metoda șocantă prin care 3 români au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie din Cluj

26 Oct, 21:31 • Bumbeneci Diana
Trei români și un cetățean româno-german au fost prinși de poliție în timp ce încercau să fure 400.000 de euro de la o femeie din Cluj. Aceasta era în căutare de investitori.
Metoda șocantă prin care 3 români au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie din Cluj

Anchetatorii români, alături de oameni ai legii din Germania, au prins și reținut trei bărbați care au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie de afaceri din Cluj. Se pare că femeia era aflată în căutare de investitori pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

3 români au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie din Cluj

Utilizând acte false, cei trei bărbați, alături de un cetățean româno-german, au pretins că pot intermedia investiții de 10 milioane de euro în proiect, solicitând clujencei să introducă, într-un portofel electronic, 400.000 de euro în criptomonede, drept garanție privind comisionul la finalizarea ansamblului imobiliar.

Metoda de înșelăciune este una destul de cunoscută, ea fiind cunoscută după numele de RIP DEAL, a fost pusă în aplicare de patru bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 59 de ani, trei din municipiul București și un cetățean româno-german cu domiciliul în Nürnberg, Germania. Se pare că indivizii au  căutat încă din vară o femeie din Cluj, cea care a anunțat public faptul că este în căutare de investitori pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Mai poți citi: Jens Stoltenberg, șeful NATO: „NATO nu va fi intimidată sau împiedicată să ofere sprijin Ucrainei. Suntem gata să apărăm România”

Metoda șocantă prin care 3 români au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie din Cluj
Metoda șocantă prin care 3 români au încercat să înșele cu 400.000 de euro o femeie din Cluj

„Bărbații, sub false identități, ar fi intrat în legătură cu femeia în contextul unui anunț postat de aceasta pe o platformă online, în vederea identificării de investitori, pentru un proiect imobiliar, care ar fi urmat să fie demarat pe un teren achiziționat și deținut în acest scop. În cadrul uneia dintre întâlnirile pe care femeia le-a avut cu un reprezentant al presupușilor investitori, i s-ar fi explicat cum cei 400.000 de euro ar urma să fie transferați de aceasta într-un portofel electronic la care doar ea ar fi avut acces, pentru a oferi garanții cu privire la seriozitatea intențiilor ei de a remite comisionul după finalizarea tranzacției.De asemenea, în cadrul uneia dintre întrevederi, desfășurată în municipiul Cluj-Napoca, reprezentantul i-ar fi prezentat femeii un act de identitate, aparent emis de autoritățile din Belgia. Ulterior, s-ar fi stabilit și desfășurat o întâlnire între presupușii investitori și aceasta, în Innsbruck, Austria”, transmite, miercuri, Poliția Română.

Conform polițiștilor, se pare că trei dintre cei patru indivizi au fost prinși chiar în flagrant delict, în a doua zi a acestei săptămâni. Oamenii legii i-au identificat pe indivizi în timp ce încercau să primească suma cu care au vrut să o înșele pe clujeancă.

Mai mult, conform anchetatorilor, la domiciliul unuia dintre bucureșteni, dar și la o locuință a suspectului din Germania, au avut loc percheziții. În urma controalelor corporale si a percheziției autoturismului cu care aceștia s-au deplasat, au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 4 portofele electronice, un laptop, dar și un document de identitate fals, aparent emis de autoritățile belgiene.

În urma verificărilor la bărbatul din București au fost descoperite și ridicate alte 4 documente de identitate false, care păreau a fi emise de autorități malteze, belgiene și elvețiene. Românii care au fost prinși în flagrant în Cluj-Napoca au fost reținuți, sub acuzațiile de tentativă de înșelăciune și fals în înscrisuri oficiale. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă ani grei de închisoare.

Ai mai putea citi: Ryanair suspendă mai multe zboruri din București, Sibiu și Suceava! Care sunt destinațiile unde românii care aveau bilete nu vor mai putea ajunge

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult