- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Michelin aduce 500 de locuri de muncă în România. O nouă fabrică se deschide, în timp ce alta se închide în Polonia

22 Apr, 18:00 • Cornel Ghimeșan
Un moment deosebit de important pentru piața muncii din România se profilează pe fondul deschiderii unei noi fabrici Michelin și a închiderii alteia în Polonia. Gigantul francez Michelin pregătește deschiderea unei noi facilități în România, o mutare strategică care va crea aproximativ 500 de locuri de muncă. Această decizie vine în contextul unei restructurări globale a companiei, care implică și închiderea unei fabrici în Olsztyn, Polonia.
Michelin aduce 500 de locuri de muncă în România. O nouă fabrică se deschide, în timp ce alta se închide în Polonia

Michelin aduce 500 de locuri de muncă în România. Mutarea producției de anvelope pentru camioanele grele din fabrica din Olsztyn către noua locație din România reprezintă o decizie majoră pentru Michelin, care vizează optimizarea costurilor de producție și adaptarea la schimbările din piață. Această mișcare nu numai că va contribui la crearea de locuri de muncă în România, dar va consolida și poziția țării noastre în cadrul operațiunilor comerciale ale Michelin în regiunea Peninsula Balcanică, scrie EVZ.

Michelin deschide o nouă fabrică în România

Deși această mutare va determina concedierea aproximativ 430 de angajați din Polonia, Michelin își exprimă angajamentul de a face tot posibilul pentru a minimiza impactul social negativ. În acest sens, Michelin va oferi sprijin și beneficii compensatorii pentru angajații afectați și va căuta să transfere unii dintre aceștia în alte departamente sau facilități.

Citeşte şi: Vești bune pentru românii fără asigurare medicală la stat. Ar putea beneficia de un pachet minim de servicii de sănătate

Decizia de a închide fabrica din Polonia vine în contextul unei competiții acerbe pe piața globală a anvelopelor, cu importuri masive de produse ieftine din Orientul Îndepărtat. Prin urmare, Michelin este nevoit să adopte măsuri radicale pentru a-și menține competitivitatea și sustenabilitatea pe termen lung.

Citeşte şi: Cel mai nou spital din România va fi construit în Sectorul 6 din București. Investiția se ridică la 75 de milioane de euro, iar mare parte din finanțare vine de la BERD

Această mișcare strategică a Michelin demonstrează încrederea companiei în potențialul și calitatea forței de muncă din România, contribuind în același timp la dezvoltarea economică a țării și la consolidarea prezenței sale globale.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult