- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Minciuni după minciuni! Șeful ANAF respinge declarațiile lui Boloș și Ciucă. Nu există gaură în buget și nici nu se vor tăia salariile

09 Apr, 13:24 • Constantin Cristina
Șeful ANAF, Lucian Heiuș, critică exagerările declarate de către Boloș și Ciucă și aruncă în aer tăierile din sistemul bugetar. Se constatase că ar fi o gaură de 20 de miliarde, astfel că se vor tăia din salarii.
Minciuni după minciuni! Șeful ANAF respinge declarațiile lui Boloș și Ciucă. Nu există gaură în buget și nici nu se vor tăia salariile

Lucian Heiuș, șeful ANAF, acuză declarațiile făcute de Guvernul Ciucă și spune că nu există pagubă în buget, în urma constatării că la bugetul public ar fi o gaură de 20 de miliarde, iar guvernanții au spus că vor reduce din cheltuielile generate de aparatul bugetar, dând asigurării intense că nu se vor atinge de salarii, a informat digi24.

Vezi și: Vești proaste pentru români! Ce salarii vor fi tăiate și cine riscă să-și piardă locul de muncă. Marcel Boloș a făcut anunțul

Șeful ANAF respinge declarațiile guvernanților

„Nu există o gaură de 20 de miliarde în bugetul general consolidat. Bugetul se construiește pe niște estimări, date de Comisia Națională de Prognoză, pe niște creșteri economice care sunt stabilite, un anumit nivel al inflației, care uneori se confirmă, uneori se infirmă. 20 de miliarde, cât se vrea o ajustare, nu e o sumă care să sperie pe nimeni. E o reacție normală și firească să se ajusteze niște cheltuieli. Este un lucru de sănătate, din punctul meu de vedere, pentru economie”, a declarat șeful ANAF, Lucian Heiuș.

Lucian Heiuș, șeful ANAF
Lucian Heiuș, șeful ANAF

Declarația lui Marcel Boloș

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor Europene, a explicat că angajamentele luate de România din PNRR cu referire la sustenabilitatea financiară, iar din această cauză trebuie să taie din salarii și să diminueze locurile de muncă.

„Noi avem acum în momentul de față o cheltuială cu salariile în sistemul bugetar de în jur de 110 miliarde lei. Condiția pe care noi o avem, impusă în Planul Național de Redresare și Reziliență este cea referitoare la sustenabilitate, având în toate experiența și să zicem, procedura aceasta de negociere cu reforma privind pensiile speciale și modul în care pune problema Comisia Europeană pentru sustenabilitate pe aceste variante am spus posibile că ne îndreptăm fie o revizuire a salariilor în sistemul bugetar, fie o potențială reducere a numărului de bugetari, dar acest lucru îl va hotărî coaliția la momentul potrivit.

Avem și varianta în care, să zicem, avem o mai bună colectare la veniturile fiscale pe care le gestionăm sau o revizuire a politicii fiscale a României. Dar trebuie să fim foarte prudenți, pentru că și recentele declarații privind faptul că trebuie să ia de cheltuieli de 20 de miliarde de lei ne duce ușor spre aceste reforme pe care Comisia, pe bună dreptate, spune nu aveți bani, deci implementați reformele”, a spus Marcel Boloş.

Alte articole: Tăieri de salarii pentru unii angajaţi la stat. Sindicatele ridică din umeri: „În momentul de față, nu prea e nimic de făcut”