- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Afacerilor Externe a emis alertă de călătorie pentru Ungaria

01 Nov, 08:34 • Bumbeneci Diana
Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă alertă de călătorie. De data aceasta este vizată Ungaria.
Ministerul Afacerilor Externe a emis alertă de călătorie pentru Ungaria

Este alertă de călătorie în Ungaria, după ce țara a impus restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5 t). Regulamentul este valabil în intervalul 31 octombrie 2023, orele 22:00 – 1 noiembrie 2023, orele 22:00 (ora locală), anunţă Ministerul Afacerilor Externe. Instituția a emis o alertă de călătorie în acest sens.

Alertă pentru Ungaria

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE), transporturile umanitare, cele de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun restricţiilor amintite.

Mai multe informaţii referitor la restricţia circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

„Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta (+3613847689), Consulatului General al României la Szeged (+3662424431) şi Consulatului General al României la Gyula (+3666464579, +3666477147), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă”, este anunțat în comunicat.

Vezi și: Lege nouă în Parlament. Permisul de conducere pentru categoria B, valabil pentru câteva tipuri de motociclete

alertă de călătorie pentru Ungaria
alertă de călătorie pentru Ungaria

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria (+36305356912), Consulatului General al României la Szeged (+36306777980) şi Consulatului General al României la Gyula (+36306357181).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://budapesta.mae.ro, http://szeged.mae.ro, http://gyula.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Poți citi: Pensiile a sute de mii de români se vor impozita. Legea se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult