- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Apărării lansează cea mai amplă campanie de angajare a soldaților profesioniști. Câte posturi sunt disponibile și care este calendarul de recrutare

02 May, 20:31 • Lupu Alexandra
Ministerul Apărării face angajări masive de soldați profesioniști! Iată care este calendarul de recrutare.
Ministerul Apărării lansează cea mai amplă campanie de angajare a soldaților profesioniști. Câte posturi sunt disponibile și care este calendarul de recrutare

Anunț oficial de la Ministerul Apărării Naționale! Instituția lansează cea mai amplă campanie de angajare pentru soldați și gradați profesioniști. Așa cum arată primele informații relatate de ziare.com, 4.159 posturi sunt disponibile.

Ministerul Apărării angajează soldați profesioniști

Ministerul Apărării a anunțat astăzi, 2 mai, că lansează cea mai amplă campanie de angajare a soldaților profesioniști pentru structura de forțe a Armatei României. 4.159 de posturi sunt disponibile pentru candidații care optează pentru dobândirea calității de soldat profesionist.

Înscrierile se realizează în perioada 2 mai – 16 iunie. În perioada menționată, candidații pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, județene sau de sector, pe a căror rază își au domiciliul. Ulterior, persoanele interesate vor susține evaluarea psihologică, în perioada 22 mai – 23 iunie.

Vezi și: Președintele Iohannis a anunțat ce planuri are pentru Armata Română! Se vor achiziționa noi tipuri de armament și echipamente. „Țara noastră își va consolida capacitatea de apărare”

Examinarea medicală va avea loc în intervalul 6 – 30 iunie. Termenul final de întocmire a dosarelor este de 21 iulie. Candidații pot afla adresele centrelor militare prin accesarea următoarelor site-uri: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro şi www.recrutaremapn.ro/contactbir.php, așa cum informează Ministerul Apărării.

Soldații și gradații profesioniști (SGP) îndeplinesc funcții de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari. Angajații din acest segment constituie cel mai numeros corp de personal militar. SGP pot îndeplini inclusiv funcții de comandă la nivelul microstructurilor, dar de asemenea, personalul din acest segment participă la procesul de instrucție individuală și colectivă. De asemenea, SGP asigură exploatarea și întreținerea tehnicii și armamentului din dotare, dar și a infrastructurii de instituire și pot realiza misiuni de pază a obiectivelor militare.

Soldați
Soldați

„Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării.

De asemenea, sunt chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre naturale sau tehnologice etc.)”, se precizează în comunicatul MApN.

Angajații SGP sunt principala resursă de formare a subofițerilor și pot fi selectați pentru programele de formare a maiștrilor militari în activitate. Mai mult decât atât, personalul din acest segment poate fi ales pentru a participa la cursurile organizate pentru admiterea în învățământul superior sau la cursul de formare a ofițerilor în activitate, mai precizează Ministerul Apărării.

Vezi și: Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Oficial MApN: „Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT”