- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul economiei NU este de acord cu majorarea salariilor. Ministrul Economiei: „Într-un efort de reducere a cheltuielilor, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri.”

08 Dec, 15:03 • Oprea Alina
Ministru Economiei a declarat cu fermitate că nu va susține majorarea salarială a bugetarilor! Acesta a susținut că ceea ce ar trebui să fie menținut este mediul de afaceri!
Ministerul economiei NU este de acord cu majorarea salariilor. Ministrul Economiei: „Într-un efort de reducere a cheltuielilor, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri.”

Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, a comunicat, în decursul zilei de vineri, că nu va susține o majorare cu 5% a veniturilor demnitarilor, începând cu data de 1 ianuarie. Acesta consideră că în situația în care se află România, la momentul actual, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri.

Mai mult decât atât, Ministrul Economiei a fost întrebat despre părerea pe care o are despre un proiect de OUG, care a apărut în spațiul public potrivit căruia salariile demnitarilor se vor majora cu 5% de la 1 ianuarie 2024. Totodată, Ministrul Economiei a declarat că nu are cunoștință de acest document, dar nici nu îl susține.

Ai putea fi interesat și de: Gradul de ocupare este aproape 100% în foarte multe dintre staţiunile montane, în minivacanța de 1 Decembrie. Ministrul Economiei: „40% dintre români nu merg în concediu, mulţi dintre ei nu îşi permit”

Ministrul Economiei nu susține majorarea salarială a bugetarilor

„Nu am văzut în coaliție un astfel de document. Recunosc că am fost în delegația din SUA condusă de premierul Marcel Ciolacu. Am ajuns azi-noapte, după ora 8 seara. Nu am văzut un astfel de document, dar eu cred că nu este cazul, ținând cont de ceea ce am hotărât până acum, că într-un efort de reducere a cheltuielilor, statul trebuie să fie solidar cu mediul de afaceri”, a declarat Radu Oprea, potrivit știripesurse.ro.

Radu Oprea, ministrul Economiei
Radu Oprea, ministrul Economiei

Totodată, în calitate de Ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, dat fiind faptul că a fost parte din dialogul consolidat cu mediul de afaceri, împreună cu Premierul Marcel Ciolacu, nu poate accepta așa ceva.

„Mediul de afaceri a spus că înțelege constrângerile în care suntem astăzi, pentru că suntem într-o procedură de deficit excesiv generată de către un fost premier – o să îl și numesc pentru că vinovații trebuie să aibă nume, este vorba de Florin Cîțu –, au spus că înțeleg efortul pe care trebuie să îl facă, dar el trebuie să fie egal în toată societatea, deci inclusiv în sistemul de stat. Și din această perspectivă, cred că un astfel de lucru nu este de bun augur.”, a adăugat Radu Oprea, conform sursei citate.

Un document apărut în spațiul public arată că de la 1 ianaurie s-ar putea majora salariile bugetarilor și al demnitarilor cu 5 procente.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Economiei, noi declarații despre reducerile de cheltuieli. „Ar fi trebui să avem 5 secretari de stat, vom avea 4. Din aproximativ 600 de posturi, peste 42 de posturi sunt vacante”