- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Economiei oferă 200.000 euro pentru aceste proiecte de investiții. Procedura de aplicare a fost publicată în Monitorul Oficial

17 Aug, 14:45 • Lupu Alexandra
Vești bune. Ministerul Economiei acordă finanţări de 200.000 euro pentru proiectele de investiţii private din staţiunile balneare şi balneoclimatice.
Ministerul Economiei oferă 200.000 euro pentru aceste proiecte de investiții. Procedura de aplicare a fost publicată în Monitorul Oficial

Ministerul Economiei, Antreprenoratului şi Turismului a anunţat astăzi, 17 august, că va acorda finanțări nerambursabile operatorilor economici din România din stațiunile balneare şi balneoclimatice care doresc să realizeze investiţii în infrastructura turistică, culturală, sportivă, balneară și de agrement, informează news.ro. Sumele alocate pentru 2023 sunt în valoare de 15 milioane lei.

Bani pentru aceste proiecte de investiții

Ministerul Economiei, Antreprenoratului şi Turismului a anunţat că va acorda finanțări nerambursabile operatorilor economici din România din stațiunile balneare şi balneoclimatice care doresc să realizeze investiţii în infrastructura turistică, culturală, sportivă, balneară și de agrement. Finanțarea este acordată în limita unui plafon de 200.000 euro. Sumele pentru 2023 sunt în valoare de 15 milioane lei.

Vezi și: De la 300.000 la 2 milioane de euro finanțare pentru români. AFIR anunță condițiile de eligibilitate

„Ministerul Economiei, Antreprenoratului şi Turismului va acorda finanţări nerambursabile operatorilor economici din staţiunile balneare şi balneoclimatice care doresc să realizeze investiţii în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă şi de agrement, în limita unui plafon de 200.000 euro.

Schema de minimis şi procedura de aplicare a acesteia au fost publicate joi, 17 august, în Monitorul Oficial”, transmite Ministerul Economiei.

Sprijinul financiar de la bugetul de stat valorează cel mult 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA. Finanțarea are rolul de a contribui la creșterea calității serviciilor turistice și conexe de destinații. Sunt acoperite și cheltuielile aferente formării profesionale a angajaților din domeniul HoReCa.

200.000 euro pentru aceste proiecte de investiții
200.000 euro pentru aceste proiecte de investiții

Sumele alocate programului pentru anul în curs sunt în valoare de 15 milioane lei. Primele informații arată că sunt finanțate următoarele tipuri de activități: formarea profesională a personalului din domeniul HoReCa; construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, de agrement și sportive; achiziția de echipamente, aparatură medicală specifică și mobilier; extinderea și reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică, tratament balnear și alimentație publică, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură. Apelul de proiecte va fi lansat în luna septembrie a acestui an.

Înscrierile urmează să fie derulate exclusiv online, pe site-ul www.turism.gov.ro. După completarea formularului electronic dedicat și anexarea documentelor solicitate, aplicațiile depuse de operatorii economici din țară vor fi verificate de Agențiile pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Analiza se va realiza în ordinea numerelor de înregistrare și a bugetului aprobat. Un beneficiar se poate înscrie cu un singur proiect în cadrul apelului. Perioada în care vor putea fi depuse aplicațiile și data exactă la care va fi activă înscrierea vor fi anunțate pe site-ul instituției cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte, conform procedurii.

Citește și despre: Mii de oameni au luat cu asalt bancomatele pentru a retrage până la 10.000 de euro, deși nu aveau bani în cont. A fost nevoie de intervenția autorităților