- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Finanțelor anunță că în 2023 nu vor fi modificări bruște de taxe

17 Nov, 14:07 • Bumbeneci Diana
Ministerul Finanțelor îi liniștește pe români în legătură cu creșterile bruște de taxe. Se pare că în 2023 nu s-ar mai întâmpla aceste lucruri.
Ministerul Finanțelor anunță că în 2023 nu vor fi modificări bruște de taxe

Ministerul Finanțelor estimează că nu vor avea loc modificări bruște de taxe pe parcursul anului viitor. Anunțul a fost făcut de Alin Chitu, secretar de stat în cadrul instituției, la un eveniment de specialitate, anunță Agerpres.

Ministerul Finanțelor confirmă că nu vor fi modificări bruște de taxe

Alin Chitu a oferit mai multe detalii în cadrul conferinței „PNRR – Investiții pentru economia viitorului. Reforma fiscală”, organizată de PwC România. Chitu a fost întrebat dacă pentru anul 2023 Ministerul Finanțelor are în vedere modificări de taxe.

Noi suntem acum, cel puțin pentru anul acesta, în grafic în ceea ce privește modificările legislative. Am avut OG 16, prin care au fost luate o serie de măsuri, unele nu au fost confirmate de Parlament, dar chiar și așa obiectivele noastre pentru anul 2023 sunt atinse, deci nu avem o presiune din perspectiva unor modificări bruște, ca să ne ținem de calendarul asumat„, a spus Chitu.

Ai mai putea citi și: Contracte de peste un miliard de euro prin PNRR. Banii vor fi alocați pentru reabilitarea clădirilor, proiecte locale, creșe noi

Ministerul Finanțelor anunță că anul viitor nu vor fi modificări bruște de taxe
Ministerul Finanțelor anunță că anul viitor nu vor fi modificări bruște de taxe

De partea cealaltă, Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a completat, prezent la același eveniment, că nu ar mai trebui să existe nicio modificare în Codul fiscal anul viitor.

Anul 2023 nu ar trebui să mai aducă nicio modificare a Codului fiscal, chiar dacă toate modificările făcute prin OG 16 nu au dus la creșterea taxelor și impozitelor principale, ci au fost ajustări și lucruri puse într-un făgaș normal, vorbesc de cotele de TVA unde existau niște discrepanțe care nu aveau logică. În 2023 nu se va mai face nicio ajustare, cel puțin din discuțiile de până acum, și este normal acest lucru”, a arătat președintele ANAF.

Ai mai putea citi și: În România nu doar se taie copacii! Peste 3.5 milioane de puieți forestieri vor fi plantați de Romsilva în această toamnă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult