- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Muncii a mărit subvenţia pentru firmele care angajează tineri. Cât este perioada pentru care se acordă banii

21 Feb, 14:15 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat măsuri de sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri în câmpul muncii, în încercarea de a crește gradul forței de muncă. Aceste măsuri includ subvenții pentru diferite categorii de tineri și pentru diverse tipuri de angajări.
Ministerul Muncii a mărit subvenţia pentru firmele care angajează tineri. Cât este perioada pentru care se acordă banii

Ministerul Muncii a mărit subvenţia pentru firmele care angajează tineri. Măsura vine ca un de sprijin pentru angajatorii care încadrează tineri în câmpul muncii. „Una dintre prioritățile instituției este creșterea gradului forței de muncă”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii.

Ministerul Muncii a mărit subvenţia pentru firmele care angajează tineri

Firmele vor încasa între 2.250 de lei şi 2.392 de lei, timp de 12 luni, pentru angajarea următoarelor categorii:

  1. Absolvenți ai instituțiilor de învățământ: angajatorii care îi încadrează în muncă vor primi lunar, timp de un an, suma de 2.250 de lei pentru fiecare tânăr angajat.
  2. Tineri NEET (persoane cu vârsta între 16 și 30 de ani, care nu sunt angajați, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională): angajatorii care îi angajează vor primi lunar, pentru fiecare tânăr, suma de 2.250 de lei, pentru o perioadă de 12 luni.
  3. Tineri cu risc de marginalizare socială: angajatorii care îi încadrează în muncă vor primi 2.392 de lei lunar (4x ISR / Indicatorul Social de Referință, în valoare de 598 de lei.) pentru fiecare tânăr, sprijinul acordându-se pentru o perioadă de minimum 1 an și maximum 3 ani.
  4. Ucenicia la locul de muncă: firmele care practică ucenicia vor primi lunar 2.250 de lei pe lună pe durata contractului de ucenicie, în funcție de nivelul de calificare.
  5. Stagii profesionale: firmele vor primi 2.250 de lei pe lună pentru stagiile profesionale ale angajaților, pe durata contractului de stagiu de 6 luni.
  6. angajarea studenților și elevilor în perioada vacanțelor: Firmele vor primi o subvenție de 50% din valoarea indicatorului social de referință pentru angajarea acestora, pentru o perioadă de maximum 60 de zile.

De asemenea, ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat că în următorii cinci ani se preconizează o creștere semnificativă a numărului de locuri disponibile pentru învățământul dual, cu obiectivul de a ajunge la 50.000 de locuri. Aceste programe de educație și formare sunt esențiale pentru pregătirea tinerilor pentru piața muncii și pot contribui la reducerea șomajului în rândul acestora.

Citeşte şi: Va distruge inteligența artificială joburile? Ce părere au 75% dintre angajații din România

„Așa cum a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în următorii cinci ani numărul de locuri disponibile pentru învățământul dual ar putea creşte de cinci ori, ajungând la 50.000. Educația și formarea pot oferi tinerilor competențele adecvate pentru a-i pregăti pentru câmpul muncii. Programele de ucenicie, de exemplu, au un impact semnificativ asupra promovării ocupării forței de muncă în rândul tinerilor. Studiile arată că aceste programe sunt unul dintre motivele principale pentru nivelurile scăzute ale șomajului în rândul tinerilor în unele țări europene”, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Citeşte şi: Pensionarul special care primește peste 10.000 de euro în fiecare lună. Locuiește în Ardeal și a fost Procuror General al României

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult