- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Agriculturii a făcut verificări în magazinele din România. „Preţurile celor 14 produse alimentare de bază au scăzut deja cu până la 50%”

03 Aug, 19:01 • Bumbeneci Diana
Sunt vești excelente pentru români. Prețurile celor 14 produse alimentare de bază au scăzut deja cu până la 50%!
Ministrul Agriculturii a făcut verificări în magazinele din România. „Preţurile celor 14 produse alimentare de bază au scăzut deja cu până la 50%”

Preţurile celor 14 produse alimentare de bază au scăzut deja cu până la 50%, susţin reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

MADR confirmă scădere cu 50% a prețurilor pentru anumite alimente

Analiza preţurilor din supermarket-uri evidenţiază faptul că scăderile substanţiale de preţ se înregistrează la produse cum ar fi: pâinea, uleiul şi cartofii, urmate de brânza telemea, mălai, făină albă şi zahăr, arată MADR.

Actul normativ face referire la limitarea, pentru o perioadă de trei luni, a adaosurilor comerciale practicate în procesarea şi comercializarea unor produse alimentare esenţiale, cu scopul scăderii preţurilor pentru aceste categorii de produse şi, implicit, cu scopul creşterii puterii de cumpărare a populaţiei.

Vezi și: Cât costă acum făina, mălaiul, pâinea, laptele și ouăle, după noua măsură a Guvernului. Lista prețurilor a fost actualizată

alimente
alimente

„Mă bucur să văd că măsurile luate prin acest act normativ au un impact pozitiv asupra economiei românești și că, împreună cu reprezentanții supermarket-urilor, producători și procesatori, am reușit să găsim o soluție viabilă care a dus la stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază și la creșterea puterii de cumpărare pentru românii cu venituri mici și medii.

Le mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați! De asemenea, mulțumesc reprezentanților mass-media pentru modul în care au înțeles să sprijine această inițiativă”, a declarat Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Alimentele care beneficiază de reducerea cotelor de adaos comercial, discutate şi agreate cu toate părţile implicate în producţia şi comerţul cu alimente, sunt: pâinea albă simplă 300 – 500 grame, fără specialităţi; lapte de vacă proaspăt 1,5% grăsime, 1 litru; brânză telemea de vacă vrac, iaurt simplu din lapte de vacă, grăsime 3,5%, maximum 200 grame; făină albă de grâu „000” 1 kg; mălai 1 kg; ouă găină calibru M 10 bucăţi; ulei de floarea soarelui 1 litru; carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os, aripioare de pui); carne proaspătă de porc (carne de lucru, pulpă de porc cu os şi fără os, spată porc); legume proaspete vrac (roşii, castraveţi, ceapă galbenă, fasole uscată, morcovi, ardei gras, ardei kapia); fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pepene roşu, struguri de masă); cartofi proaspeţi albi vrac; zahăr alb tos 1 kg.

Vezi și: Vești fabuloase de la al doilea cel mai mare lanț de magazine din România. A fost publicată lista prețurilor pentru alimente

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult