- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Finanţelor, anunț major despre banii pentru pensiile și salariile românilor. Marcel Boloș: „Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024.”

04 Dec, 17:40 • Bumbeneci Diana
Ministrul Finanţelor face un nou anunţ important despre banii pentru pensiile românilor. Anul 2024 aduce beneficii pentru milioane de români.
Ministrul Finanţelor, anunț major despre banii pentru pensiile și salariile românilor. Marcel Boloș: „Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024.”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat, în prima zi a săptămânii, că a discutat cu deputaţii liberali liniile mari ale bugetului de stat pe 2024, anunță Agerpres. 

Marcel Boloș anunță ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor

Conform informațiilor transmise de Marcel Boloş, în bugetul de stat pe 2024 sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor dar şi investiţiile pe programul Anghel Saligny.

„Am discutat liniile mari ale bugetului pentru anul 2024. Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli.

Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024”, afirmat Marcel Boloş, luni, după şedinţa grupului parlamentar al PNL.

Ai mai putea citi: BNR, anunț pentru milioane de români. Rezervele valutare ale țării, în creștere!

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Marcel Boloș a mai vorbit și despre modul în care se iau în calcul drepturile actuale ale profesorilor, deși banii ceruți în plus de dascăli provoacă o serie de cheltuieli suplimentare la bugetul de stat.

„Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală.

Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale”, a completat Marcel Boloș.

Marcel Boloş a mai spus că în bugetul pe 2024 vor fi cuprinse şi investiţiile, mai ales pentru programul Anghel Saligny, conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa: Vestea momentului de la APIA. Banii intră direct pe card

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult