- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Finanţelor, întâlnire importantă cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Subiectele de interes de pe agenda discuțiilor

10 Jan, 21:52 • Fundeanu Madalina
Ministrul Finanţelor a avut o întâlnire cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Acesta a anunțat care au fost principalele subiecte discutate.
Ministrul Finanţelor, întâlnire importantă cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Subiectele de interes de pe agenda discuțiilor

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat, miercuri seară, că a participat la o întâlnire importantă cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, cu care a discutat despre subiecte precum planul concret de operaţionalizare, planul de rectrutare şi cooperarea cu alte bănci, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Ministrul Finanţelor a avut o întâlnire cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare

„Trei aspecte importante am discutat astăzi cu echipa de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare”, a anunțat, miercuri seară, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş a declarat că s-a discutat despre următoarele aspecte:

  • Planul de operaţionalizare al Băncii, dat fiind rolul central pe care îl va juca în catalizarea dezvoltării economice durabile prin investiţii.
  • Planul pentru explorarea oportunităţilor de colaborare cu instituţiile financiare internaţionale ca Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială, pentru promovarea standardelor de excelenţă tehnică şi management.
  • Planul de recrutare şi dezvoltare a infrastructurii IT.

Te-ar mai putea interesa și: Ea este tânăra ce conduce una dintre cele mai mari companii din România! CEO-ul Glovo România lucrează cu peste 6.500 de oameni din 75 de oraşe din ţara noastră

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor
Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor

„Este deja cunoscut că mi-am fixat obiectiv clar de mandat va fi să operaţionalizăm Banca de Investiţii şi Dezvoltare, cu viziunea de a performa ca instituţie centrală care să fie un ajutor real pentru mediul de afaceri românesc”, a scris Marcel Boloş pe pagina de Facebook.

Ministrul Finanțelor mai precizează că scopul este asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii.

„Mai mult, BID trebuie să fie partenerul antreprenorilor în procesul de accesare şi utilizare a banilor europeni şi a efectului de multiplicare care vine la pachet”, a mai scris Marcel Boloş.

Executivul a adoptat, pe data de 16 noiembrie 2023, un proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea actului constitutiv al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – S.A. România s-a angajat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să operaţionalizeze Banca de Investiţii şi Dezvoltare, conform aceleiași surse.

Citește mai multe știri: Au apărut primele imagini cu tunelul de autostradă în stâncă, săpat de austrieci în România! „Se lucrează în trei schimburi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7”