- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Justiției din Ungaria sare în apărarea românilor: „România face o treabă extraordinară în ceea ce privește paza granițelor. Ar fi meritat aderarea la Schengen”

07 Jan, 18:06 • Gabriela Andreescu
Nedreptatea neacceptării României în spațiul Schengen nu a trecut neobservată nici de către vecinii noștri. Ministrul Justiției din Ungaria consideră că România ar fi meritat să intre în Schengen și a lăudat eforturile făcute de autoritățile din țara noastră pentru paza granițelor.
Ministrul Justiției din Ungaria sare în apărarea românilor: „România face o treabă extraordinară în ceea ce privește paza granițelor. Ar fi meritat aderarea la Schengen”

Aflată în localitatea harghiteană Siculeni, unde a avut loc comemorarea secuilor ucişi de trupele imperiale austriece în 1764, Ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, a apreciat, că România ar fi meritat aderarea la Schengen, întrucât „face o treabă extraordinară” în ceea ce priveşte paza graniţelor.

Ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, a lăudat România pentru eforturile de menținere în siguranță a granițelor UE și a spus că Ungaria este deschisă către un dialog pragmatic

„Ungaria, anul trecut, a oprit peste 260 de tentative de trecere frauduloasă a graniţelor şi dacă ar veni presiunea şi din partea României, atunci nu am putea face faţă. România face o treabă extraordinară în ceea ce priveşte paza graniţelor şi din acest motiv poziţia Guvernului Ungariei este că România ar fi meritat aderarea la Schengen. Începe un nou an, noi oportunităţi şi Ungaria este deschisă către un dialog pragmatic”, a declarat Varga Judit, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

Ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, a lăudat România pentru eforturile de menținere în siguranță a granițelor UE
Ministrul Justiţiei din Ungaria, Varga Judit, a lăudat România pentru eforturile de menținere în siguranță a granițelor UE

Citește și: Boicotul asupra companiilor austriece continuă! Încă două instituții de stat își închid conturile la BCR-Erste și Raiffeisen Bank și vor opera doar prin CEC Bank

Aceasta a vorbit şi despre războiul din vecinătate, în care „taţi, mame şi copii suferă” şi a pledat pentru un parteneriat strategic puternic între România şi Ungaria, care să rezolve, pe lângă problema migraţiei, şi provocările generate de criza economică şi criza energetică, scrie Agerpres.

„Trebuie să căutăm şi să găsim acele puncte de conexiune în aceste vremuri grele şi pline de provocări. Din partea Guvernului Ungariei şi (a Guvernului – n. red.) României există o necesitate foarte puternică de a exista un parteneriat strategic. Acesta poate fi avantajos pentru ambele părţi în rezolvarea celor trei mari provocări: adică provocarea economică, siguranţa energetică şi migraţia. Am văzut că Bruxelles-ul nu a gestionat bine nu numai problemele economice, ci şi problema energetică a fost gestionată prost şi astfel a dus Europa într-o criză economică. Şi în această umbră a recesiunii, totuşi relaţiile comerciale au doborât recorduri între cele două ţări”, a arătat ministrul Justiţiei din Ungaria.

Varga Judit a făcut referire şi la acordul semnat la sfârşitul anului trecut între Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi şi le-a mulţumit partenerilor pentru colaborare, mai scrie sursa citată.

Ministrul Justiţiei din Ungaria a participat la evenimentul comemorativ de la Siculeni alături de Potapi Arpad Janos, secretar de stat, responsabil cu politica de solidaritate naţională în Guvernul de la Budapesta, de consulul general al Ungariei la Miercurea-Ciuc, Toth Laszlo, precum şi de ministrul Mediului din Guvernul României, Tanczos Barna.

Citește și: Câți români vor primi voucherele pentru alimente, energie și tichete sociale în 2023? Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult