- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, anunț important pentru 5 milioane de beneficiari de pensii: „A fost introdusă impozitarea graduală”

20 Jan, 16:35 • Bumbeneci Diana
Ministerul Muncii a transmis un mesaj important pentru toți beneficiarii de pensii. Sunt vizate peste 5 milioane de persoane.
Ministrul Muncii, anunț important pentru 5 milioane de beneficiari de pensii: „A fost introdusă impozitarea graduală”

Ministerul Muncii

precizează sâmbătă că în acest an nu s-a schimbat impozitarea pensiilor contributive, ci doar a celor de serviciu, unde a fost introdusă impozitarea graduală a părții necontributive.

Ministrul Muncii, anunț important pentru 5 milioane de beneficiari de pensii

Ministerul Muncii arată că nu s-a schimbat impozitarea pensiilor contributive în 2024. Mai exact, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, iar impozitul este de 10% din diferența ce depășește 2.000 de lei.

„1. Nimic nu s-a schimbat în impozitarea pensiilor contributive în 2024! Mai exact, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferența ce depășește 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei.

O pensie de 4.000 de lei este impozitată cu 200 de lei.

Ai mai putea citi: Alocații februarie 2024. Ce bani primesc copiii luna următoare

beneficiari de pensii
beneficiari de pensii

2. Schimbări au apărut în privința pensiilor de serviciu calculate în baza unor legi speciale.

Aici avem ca temei Legea nr. 282/2023 care a revizuit pensiile de serviciu și le-a apropiat de principiul contributivității. A fost introdusă impozitarea graduală a părții necontributive inclusiv pentru pensiile aflate în plată.

Sunt două plafoane:

– 20% pentru partea necontributivă mai mare decât salariul mediu brut

– 15% pentru partea necontributivă mai mare decât salariul mediu net, dar mai mică decât salariul mediu brut”. potrivit mesajului transmis de Ministerul Muncii.

Citește și: Marcel Ciolacu, noi declarații despre protestele din România. „Ce îmi pare rău este că s-a pornit un fel de război între agricultori, transportatori și autorități”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult