- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii anunță când vor fi alimentate cardurile sociale. Ce bani primesc românii

12 Dec, 14:26 • Bumbeneci Diana
Cardurile sociale ale românilor vor fi alimentate mai rapid în luna decembrie. Ministrul Marius Budăi a făcut anunțul care va bucura toți românii.
Ministrul Muncii anunță când vor fi alimentate cardurile sociale. Ce bani primesc românii

Veşti bune pentru românii care mai speră la un ajutor pentru cheltuielile mult prea mari de Crăciun și Revelion. Beneficiarii de carduri sociale primesc banii mai devreme.

Cardurile sociale vor fi alimentate mai devreme

Mai exact, conform anunțului autorităților, de Sărbători, cardurile pentru vouchere vor fi alimentate mai devreme astfel încât beneficiarii acestor ajutoare sociale să aibă timp să-şi facă cumpărăturile pentru Crăciun.

În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că de obicei cardurile sociale se încărcau o dată la două luni, între zilele de 26 si 30 ale lunii, cu vouchere de 250 lei. Acum însă, lucrurile se schimbă.

Ai mai putea citi și: Uniunea Europeană investește peste 600 milioane euro în infrastructura energetică. România se află pe lista țărilor care primesc bani

Carduri sociale
Carduri sociale

Luna decembrie poate fi considerată o excepție. Mai exact, ministrul Muncii, Marius Budăi, a mai transmis că, după discuţii cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a decis ca banii să fie viraţi în decembrie mai devreme decât de obicei pentru a permite oamenilor să se pregătească de Crăciun. În acest sens, cardurile a peste 2,4 milioane de români pentru vouchere sociale de 250 lei vor fi încărcate în perioada 19 – 21 decembrie, maximum 22 decembrie 2022.

„Ştiţi că acele carduri se alimentau o dată la două luni, între 26 şi 30 ale lunii. I-am solicitat minitrului Boloş ca aceste carduri sa fie alimentate in per 19-21 decembrie, maximum 22 decembrie, sa intre banii inainte de Sarbatorile de iarnă”, a precizat ministrul Muncii.

Tot în acest context, ministrul Muncii a mai explicat și că în decembrie vor primi cei 250 lei din vouchere şi românii care abia din noiembrie se încadrau în prevederile legale pentru aceste ajutoare şi au primit cardurile acasă. Cât despre pensii, ministrul a dat asigurări că toți românii le vor primi la timp, fără să fie întârzieri, mai ales că suntem în pragul sărbătorilor, iar românii au nevoie de bani pentru cumpărături, dar și pentru facturi.

Ai mai putea citi și: Bani de la APIA pentru români! Când se livrează banii și care este lista ajutoarelor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult