- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii anunță ce se va întâmpla cu veniturile pensionarilor, începând cu 1 ianuarie

17 Oct, 15:29 • Bumbeneci Diana
Marius Budăi a vorbit din nou despre pensiile românilor, după ce în ultimul timp s-a tot discutat despre majorarea veniturilor pensionarilor. Acestea vor crește, însă nu cu foarte mult, începând cu luna ianuarie 2023.
Ministrul Muncii anunță ce se va întâmpla cu veniturile pensionarilor, începând cu 1 ianuarie

Pensiile ar trebui să fie majorate cu 10% de la 1 ianuarie, după cum susține ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a mai transmis că ar trebui probabil ca procentul să fie mai mare, dar că trebuie găsit un echilibru între măsurile economice și pachetele sociale.

Ministrul Muncii face noi declarații de presă legate de pensii

Ministrul Muncii Marius Budăi
Ministrul Muncii Marius Budăi

„Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie şi aţi văzut şi dumneavoastră co-preşedinţii coaliţiei, cei doi preşedinţi ai celor mai mari partide şi mă refer la Marcel Ciolacu şi la premierul României au spus foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor creşte. Ministrul de Finanţe când s-a referit la procent s-a referit la procentul din lege care vorbeşte despre actualizarea cu rata inflaţiei, este vorba despre rata inflaţiei din 2021 care este 5,1%.

Noi, PSD, când ne-am făcut calculele şi am făcut acele propuneri pe masa coaliţiei am luat în calcul cifre oficiale care sunt pe diferite siteuri de specialitate, mă refer la Comisia Naţională de Prognoză, INS, Ministerul Finanţelor, execuţia bugetară şi am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%.

În coaliţie şi în gândirea noastră poate ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru în a sprijini şi mediul de afaceri şi să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediului de afaceri, măsurile economice şi între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale pentru că la un moment nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui şi s-a demonstrat până acum că ceea ce am decis în coaliţie încă din noiembrie anul trecut şi anume să echilibrăm între măsurile sociale şi cele economice au şi dat rezultate”, a declarat Marius Budăi la Antena 3.

Acesta a mai explicat că la ora actuală se lucrează în coaliție la construcția bugetului. Mai apoi, când va fi luată decizia finală în privința acestuia va fi cunoscut și procentul final cu care vor fi majorate pensiile.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult