- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Milioane de români au un contract de muncă. Ministrul Budăi anunță câte persoane lucrează la ora actuală

21 Feb, 15:11 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii prezintă un nou bilanț. Sunt peste 6 milioane de contracte de muncă la ora actuală.
Milioane de români au un contract de muncă. Ministrul Budăi anunță câte persoane lucrează la ora actuală

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță un record istoric al numărului locurilor de muncă din România. Peste șase milioane de persoane au un contract de muncă.

Mai multe contracte de muncă în 2023

Ministrul Muncii a confirmat că la ora actuală este un număr record de contracte de muncă în țara noastră. Este vorba despre nu mai puțin de 6.710.480 acte, lucru care ar arăta că măsura taxării contractelor part-time a avut un efect benefic pentru angajații ale căror contracte s-au transformat în unele cu normă întreagă.

Vezi și: În 2023, România va cuceri piața tractoarelor din întreaga lume datorită unei noi fabrici. „Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro. Am găsit ceva nou la aceste tractoare, care sunt unice”

Marius Budăi, despre numărul contractelor de muncă
Marius Budăi, despre numărul contractelor de muncă

Număr record de contracte de muncă în România: 6.710.480! Ceea ce demonstrează, încă o dată, că măsura taxării contractelor part-time (cu excepțiile deja știute) a avut un efect benefic pentru angajații ale căror contracte s-au transformat în unele cu normă întreagă! Fapte, nu vorbe goale, nu ipocrizie!”, a anunțat Marius Budăi.

A crescut și numărul angajaților străini

Peste 138.000 de cereri pentru eliberarea avizului de angajare au fost înregistrate de poliţiştii de imigrări în anul 2022. Conform anunțului făcut de reprezentanții Inspectoratului General de Imigrări, un segment important al activităţii organizate de Inspectoratul General pentru Imigrări în 2022 a fost înregistrarea şi soluţionarea cererilor pentru eliberarea avizului de angajare pentru străinii care urmau să fie admişi pe piaţa forţei de muncă sau care fuseseră deja admişi pentru a fi angajaţi la societăţi comerciale cu sediul în România.

Așa cum am anunțat anterior, în acest domeniu, în perioada de referinţă anunțată de reprezentanții IGI, au fost înregistrate 138.350 de cereri pentru eliberarea avizului de angajare. Sunt cu 132,2% mai multe decât în 2021.

Vezi pe acest subiect:  Tot mai mulți angajați străini în România. Polițiștii de la imigrări au emis în 2022 aproape 140.000 de cereri pentru avizul de angajare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult