- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, reacție dură în cadrul ședinței de guvern din cauza Legii Pensiilor: „Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals”

09 Nov, 15:45 • Fundeanu Madalina
Noua lege a pensiilor a provocat-o pe Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, să aibe o reacție aprinsă în timpul ședinței de guvern de joi. Motivul constă în nemulţumirile venite dinspre PNL.
Ministrul Muncii, reacție dură în cadrul ședinței de guvern din cauza Legii Pensiilor: „Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a avut joi înainte de şedinţa de Guvern, o reacţie la nemulţumirile venite dinspre PNL, legate de noua lege a pensiilor, potrivit știripesurse.ro. Ea a precizat că ceea ce circulă nu are legătură cu realitatea şi că a explicat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 de miliarde lei.

Ministrul Muncii, reacţie la nemulţumirile venite dinspre PNL, legate de noua lege a pensiilor

„Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie”, a spus ministrul, precizând că faţă de majorarea cu 13,8 %, care oricum era prevăzută şi pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde.

Ministrul Muncii a spus la Guvern că „ceea ce circulă nu are nicio legătură cu realitatea”.

„Luni am fost în comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, puteţi să luaţi înregistrarea, şi în comisia pentru muncă, pe datele pe care noi le aveam, am explicat care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, absolut corect, aproximativ 55 de miliarde lei noi”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

pensii
pensii

Te-ar putea interesa și: Criză majoră în coaliție! Noua lege a pensiilor devine motiv de scandal pentru că „există inadvertențe pe cifre”

„Asta vrem să clarificăm, dacă a înţeles toată lumea că vorbim de cifre diferite şi dacă într-adevăr în baza de fundamentare a legii la nivelul Ministerului Muncii este cuprinsă această realitate a cifrelor”, a declarat Ciucă.

„Categoric că vom da un aviz, cu toţii ne dorim ca aşa cum ne-am asumat prin aceast nouă lege să eliminăm disparităţile, inechităţile şi în felul acesta să echilibrăm sistemul de pensii din ţara noastră, sunt foarte mulţi pensionari care aşteaptă de foarte mulţi ani această decizie, ca atare vom clarifica şi legea va fi adoptată.

Categoric la cifrele anunţate aseară de 55,6 miliarde impactul este de aproximativ 3 % din PIB ceea ce este enorm de mult şi trebuie să identificăm sursele de finanţare, nu putem să venim să promitem oamenilor ceva şi să nu avem sustenabilitate”, a completat Ciucă.

Vezi și alte știri: Dublare a pensiilor. Ei sunt românii care vor primi pensie de 2.000 de lei, după majorările de anul viitor