- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu face anunțul! Cine sunt pensionarii care vor beneficia de majorarea de 87%!

12 Nov, 15:36 • Oprea Alina
Pensiilor vor avea parte de o majorare de 87%, iar Simona Bucura-Oprescu face declarații cu privire la categoria care va beneficia de aceasta!
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu face anunțul! Cine sunt pensionarii care vor beneficia de majorarea de 87%!

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a făcut declarații cu privire la Noul Act Normativ, care va intra în vigoare începând cu luna Septembrie a anului 2024 și va rezolva trei tipuri de inechități.

Anul viitor, anumiți pensionari vor beneficia de o majorare care va fi într-un procent de 87% din cuantumul sumei aflat în plată, potrivit noii legi, precum a anunțat Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, în decursul zilei de sâmbătă, pentru Antena 3.

Ministrul Muncii a explicat că un pensionar care are azi o indemnizaţie minimă socială de 1.125 lei, din 2024, după calculele MMSS, dacă acel pensionar are o vechime în muncă de 35 de ani, el va primi cu 87% în plus, ceea ce înseamnă aproape dublul pensiei.

Citește mai multe despre: Simona Bucura-Oprescu, răspuns la declarațiile lui Boloș privind lipsa de finanțare pentru majorarea pensiilor. „România trebuie să găsească bani”

Simona Bucura-Oprescu face declarații!

“Pe noua formă, pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem: de contributivitate și de stabilitate.

Simona Bucura-Oprescu
Simona Bucura Oprescu

Cu alte cuvinte, la contributivitate și muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechități.

Pe de o parte, inechititățile apărute între pensionari care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, inechități între doamne și domni și, nu în ultimul rând, inechități între pensionari care s-au aflat în indemnizația minimă socială.

Este foarte important de spus că pe simulările noastre, pe o situație în care aveam un pensionar în indemnizație minimă socială care astăzi primea 1.125 lei, de anul viitor pentru o vechime în muncă de 35 de ani, creșterea va fi de 87%, deci aproape se dublează pensia. Este un plus de 1.900 lei.”, a declarat aceasta pentru Antena 3 CNN, conform Bugetul.ro.

Aceasta s-a focusat asupra faptului că pensiile vor crește de două ori în decursul anului viitor.

”𝑁𝑜𝑢𝑎 𝑙𝑒𝑔𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎̆ 𝑑𝑟𝑒𝑝𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑢 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑖𝑡 𝑠̦𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎̆ 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖 𝑑𝑒𝑐𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑜 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎̆. 𝑃𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑐𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒, 𝑎𝑛𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟, 𝑑𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎̆ 𝑜𝑟𝑖. 𝑃𝑟𝑖𝑚𝑎 𝑑𝑎𝑡𝑎̆, 𝑙𝑎 1 𝑖𝑎𝑛𝑢𝑎𝑟𝑖𝑒, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑢 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑢 13,8% 𝑠̦𝑖 𝑎 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑜𝑎𝑟𝑎̆, 𝑙𝑎 1 𝑠𝑒𝑝𝑡𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑒 𝑖̂𝑛 𝑢𝑟𝑚𝑎 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑐𝑎𝑙𝑐𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒, 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚 𝑙𝑒𝑔𝑖𝑖.

𝑆𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑢𝑙 𝑔𝑢𝑣𝑒𝑟𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑠̦𝑖 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑐𝑎𝑙𝑐𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑠𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑙𝑎𝑠̦𝑖 𝑎𝑛.”, a concluzionat Ministrul, conform sursei citate anterior.