- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Sănătății vrea să facă noi investiții. Este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi în România

14 Feb, 17:39 • Fundeanu Madalina
Ministrul Sănătății a anunțat că în România este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi. Autospecialele de salvare actuale au milioane de kilometri parcurși.
Ministrul Sănătății vrea să facă noi investiții. Este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că, la momentul actual, în România este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi. Parcul auto existent este unul îmbătrânit, iar autospecialele de salvare actuale au milioane de kilometri parcurși, potrivit informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

România are nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi, anunță ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății vrea să facă investiții în sediile actuale ale Serviciilor Județene de Ambulanță, ca să le ofere angajaților condiții optime în care își desfășoare activitatea. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent astăzi la Slobozia, acolo unde a fost inaugurată o nouă Unitate de Primiri Urgențe a spitalului din localitate.

Ministrul Sănătății a mai spus că, pe lângă investițiile în spitale, este nevoie de investiții majore în medicina de urgență. Pentru asta le-a cerut managerilor Serviciilor Județene de Ambulanță proiecte de investiții.

Ai putea fi interesat și de: Jandarmeria Română a cumpărat 51 de autospeciale de lux. Acestea au costat 1,5 milioane de euro și au fost produse în Coreea de Sud 

ambulanțe
ambulanțe

„Pe partea de medicină de urgență, care trebuie să înţelegem şi să recunoaștem că e parte a sistemului de sănătate, nu e în afara sistemului de sănătate (…) dezvoltăm, pe de o parte, unităţile de primiri urgenţă, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe, de la Ministerul Sănătăţii, dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.

E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara. Am făcut apel la directorii staţiilor judeţene de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinei de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate pentru angajaţi”, a declarat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila anunţă că îşi doreşte investiţii în sediile staţiilor de ambulanţă din judeţe şi spune că la nivel naţional este nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanţe noi.

„Sperăm, cu toate că nu este, cel puţin deocamdată, în grădina Ministerului Sănătăţii, achiziţia de ambulanţe noi, să putem să completăm parcul auto care este depăşit, îmbătrânit şi cu siguranţă la nivel naţional avem nevoie de cel puţin 2000 de ambulanţe noi la staţiile judeţene”, mai precizează Alexandru Rafila.

Vezi mai multe știri: Schimbare radicală în Sănătate. Românii ar putea redirecționa 50% din contribuţia la sănătate pentru asigurare medicală privată