- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Transporturilor îl sfidează pe Iohannis și își menține boicotul la adresa Austriei. Pedeapsa pe care a ales Sorin Grindeanu să le-o dea austriecilor

19 Dec, 20:33 • Bucătaru Gabriela
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, îl sfidează pe Klaus Iohannis și își menține boicotul la adresa Austriei. În semn de protest față de veto-ul impus de Viena în Consiliul JAI împotriva aderării României la Spațiul Schengen, Sorin Grindeanu și-ar fi anulat vacanța programată în Austria.
Ministrul Transporturilor îl sfidează pe Iohannis și își menține boicotul la adresa Austriei. Pedeapsa pe care a ales Sorin Grindeanu să le-o dea austriecilor

Ministrul Transporturilor îl sfidează pe Iohannis și își menține boicotul la adresa Austriei. Sorin Grindeanu nu mai vrea ca el și familia lui să pună piciorul în Austria de sărbători, după ce guvernul de la Viena a blocat aderarea României la Schengen.

Citește și Președintele Parlamentului European susține aderarea la Schengen! Roberta Metsola:„Nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen”

Ministrul Transporturilor îl sfidează pe Iohannis și își menține boicotul la adresa Austriei

Surse guvernamentale spun că vicepremierul Sorin Grindeanu își menține boicotul la adresa Vienei și și-ar fi anulat vacanța programată în Austria.

În ultimii 15 ani Sorin Grindeanu și-a petrecut sărbătorile de iarnă alături de familia sa, în Austria. Anul acesta, ministrul Transporturilor își programase plecarea imediat după Crăciun și urma să își petreacă Revelionul alături de soția și cei doi copii ai săi, la austrieci.

Veto-ul Austriei l-a determinat pe Grindeanu să își schimbe destinația și potrivit surselor menționate anterior, el și familia sa își vor petrece vacanța în Italia.

Și companiile aflate în subordinea ministerului Transporturilor au decis să mențină boicotul la adresa Austriei și și-au închis conturile la banca austriacă BCR.

Cu toate acestea, președintele Klaus Iohannis a spus că nu prin gesturi de boicot se va rezolva problema aderării la Schengen, ci pe cale diplomatică.

Președintele Parlamentului European susține aderarea la Schengen!

Roberta Metsola, Președintele Parlamentului European, a declarat că se fac eforturi pentru ca această situație să fie rezolvată cât mai rapid, deoarece România merită și aparține Spațiului Schengen. De asemenea, aceasta este încrezătoare că Suedia va susține această cauză, odată cu preluarea mandatului.

România aparţine spaţiului Schengen, a declarat, luni, la Bucureşti, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

„Nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen”, a spus ea, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele Klaus Iohannis.

Înaltul oficial european a afirmat că se fac eforturi pentru ca această situaţie să fie rezolvată cât mai curând.

„Noi vom continua să promovăm această chestiune, în ciuda întârzierilor şi dezamăgirii din 2022. Situaţia va dura cât mai puţin posibil. Am spus şi săptămâna trecută la Consiliul European şi am îndemnat liderii guvernelor europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări acum 11 ani. Pur şi simplu nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen, deoarece toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite şi atunci chestiunea trebuie rezolvată şi trebuie să mergem mai departe, trebuie să insistăm ca această chestiune să se rezolve în 2023″, a afirmat ea, potrivit traducerii oficiale.

Citește și Klaus Iohannis continuă discuțiile pentru aderarea României la Schengen! Totuși nu vrea să creeze așteptări:„ Nu mă aștept ca la Consiliul European din februarie să fie dezbătută tema”